Nieuw én tweedehands

We hebben te weinig betaalbare woningen. Dus moeten er nieuwe huizen bij. Nu is dat makkelijker gezegd dan gebouwd. Daarom bouwen we bij TBI naast nieuw ook tweedehands. Door bijvoorbeeld oude wijken te verduurzamen en te renoveren. Wel zo duurzaam, niet zo duur. Zodat de oorspronkelijke bewoners weer terug kunnen naar hun nieuwe oude huis.

Duurzame materiaalkeuzes 

Een duurzame materiaalkeuze is voor ons vooral een keuze voor minder materiaalverbruik. We maken slimmere ontwerpen en gebruiken steeds vaker hergebruikte en hernieuwbare grondstoffen. Zo moet in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen in onze projecten gehalveerd zijn. Dat betekent ook dat we kijken welke (woon)gebouwen we kunnen verduurzamen en renoveren. Scheelt een hoop. 

Woningcorporaties helpen met de verduurzaming van de woningvoorraad

Duurzame energieoplossingen 

Bij het verduurzamen van van bestaande (woon)gebouwen horen ook duurzame energieoplossingen. Zo’n oplossing is uniek voor elk project maar heeft altijd drie dimensies: minder energieverbruik, een groter aandeel van zon- en windenergie, en efficiënter gebruik van fossiele brandstoffen. 

Alle kennis in huis 

Onze ondernemingen ontwerpen toekomstgerichte plannen voor onderhoud, verduurzaming en renovatie in bestaande (woon)gebouwen. Hierbij begeleiden zij ook bewoners vóór, tijdens en na de werkzaamheden. Daarna monitoren zij regelmatig de technische conditie en zorgen ze dat onderhoud steeds precies op het juiste moment plaatsvindt. Zo blijft de kwaliteit hoog en de kosten laag.