Dan doe je wat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat lijkt iets van de laatste tijd. Maar niet bij TBI. We doen dat al 40 jaar. Het zit diep in onze vezels. TBI bestaat namelijk uit 20 bedrijven in bouw, techniek en infrastructuur, met een Stichting als enige aandeelhouder. Een unieke positie. We worden niet gedreven door de waan van de dag en kunnen ons samen met alle betrokkenen richten op de lange termijn. Dat brengen we al sinds jaar en dag in praktijk. In onze duurzame manier van werken en in bijzondere projecten, voor de samenleving en voor onze eigen medewerkers.

Investeren in projecten voor de toekomst. 

We hebben in ons land veel aandacht voor de korte termijn. Bij TBI kunnen we gelukkig verder vooruitkijken. Onze enige aandeelhouder is namelijk een stichting, die het beste met de samenleving voorheeft. Daardoor kiezen we voor een structurele aanpak, gericht op de lange termijn. Dat zie je terug in onze duurzame bouwprojecten, maar ook in een eigen Studiefonds voor de kinderen van onze medewerkers. Kijk, dan doe je wat.

Minder uitstoot, meer hout

We hebben een klimaatprobleem. Daar willen we bij TBI echt wat aan doen. Daarom komt er nog minder CO2 vrij bij de productie van ons beton en gebruiken we steeds meer hout (het klinkt gek, maar dat is veel beter voor de natuur). En we gaan de verduurzaming verder versnellen, om onze projecten in 2030 volledig klimaatneutraal te bouwen.

Nieuwbouw én renoveren

We hebben te weinig betaalbare woningen. Dus moeten er nieuwe huizen bij. Nu is dat makkelijker gezegd dan gebouwd. Daarom bouwen we bij TBI naast nieuw ook tweedehands. Door bijvoorbeeld oude wijken te verduurzamen en te renoveren. Wel zo duurzaam, niet zo duur. Zodat de oorspronkelijke bewoners weer terug kunnen naar hun nieuwe oude huis.

Een studiefonds voor kinderen van medewerkers. 

We kunnen worden wat we willen. Maar toch, een studie kost een paar centen. En niet iedereen kan die zomaar ophoesten. Daarom hebben we bij TBI een studiefonds voor de kinderen van al onze vaste medewerkers. Natuurlijk zien we het liefst dat die hun ouwelui volgen en voor de bouw kiezen. Sterker nog voor TBI, werk zat. Maar wat anders studeren mag ook. 

Een bijzondere organisatie 

TBI bestaat uit 20 ondernemingen, ieder met zijn eigen vakmanschap en cultuur. Een hechte familie waarin we veel samenwerken maar ook eigen projecten doen. Dat maakt ons één van de grootste techniek-, bouw- en infraconcerns van ons land en biedt ons de mogelijkheid projecten aan te nemen die regelmatig de landelijke kranten halen. Daarbij lopen we voorop als het gaat om duurzaamheid: we willen in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.

Onze collega's doen het 

Met 6.300 collega’s werken we aan toekomstbepalende projecten zoals een woontoren van 140 meter in Utrecht, de nieuwe A16 in Rotterdam en de eerste houten rijwoningen in Nederland. Maar je kunt ons ook kennen van de renovatie van de Domtoren, de bouw van Rotterdam CS en de Markthal, of wat langer geleden de Kuip en de Euromast. Benieuwd wat onze collega's nog meer doen? 

Het beste van twee werelden 

Bij ons profiteer je dus van de voordelen van een grote werkgever én van een kleine werkgever. Je krijgt de kans om grote, integrale projecten te doen maar werkt ook in een bedrijf waar je iedereen kent. Je kunt concernbrede opleidingen doen, maar jezelf ook ontwikkelen bij een specialist. We zijn de derde bouwer van Nederland, maar het voelt als een familiebedrijf.