Bianca Leijssen, Talent TBI Acdmy

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Ik ben Bianca Leijssen, ben 35 jaar, woon samen in Utrecht met Michaël, ben sinds januari 2012 controller bij Wolter & Dros. Ben gestart bij de vestiging in Amersfoort en sinds januari 2014, na herstructurering, samenvoeging (vestiging Amsterdam en vestiging Amersfoort) en uitbreiding (Zorg vanuit Landelijke Projecten), ben ik werkzaam in de regio Noordwest, standplaats Amsterdam. Totaal werken er 180 collega's in deze regio. Naast mijn control functie en MT-lid, leid ik de inmiddels geslonken financiële afdeling in de regio. Heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Sittard. Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan, heb ik de studie HOFAM (Hoger Financieel Administratief Management), QC ( Qualified Controller) afgerond in 2012. Tijdens mijn laatste half jaar van deze studie ben ik druk in de weer geweest met het schrijven van een scriptie. Ben trots op het eindresultaat en helemaal op de verdediging van deze scriptie met de titel 'Projecten in Control'.

Hoe heb je het TBI Acdmy talent-programma ervaren?

Mijn directeur en HR-manager hebben mij geadviseerd om het  TALENT programma te volgen en meldden me aan bij TBI Acdmy. Op dat moment was ik nog niet zeker van mijn plekje, dus er volgde spoedig een intakegesprek met Brenda Ursem. Dit was een check vanuit TBI Acdmy of ik geschikt zou zijn en wel bij de talentengroep zou passen. 
In 2013-2014 mocht ik het TBI Acdmy TALENT-programma volgen. Wat ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen en ook zeer zeker heb benut. Naast mijn werk was het best een heavy, maar oh zo leerzame periode. Voornamelijk op het gebied van persoonlijke kennis en ontwikkeling heb ik enorm veel geleerd en vooruitgang geboekt. Het programma TALENT kwam voor mij precies op het juiste moment.

Welke opdrachten heb je gedaan?

Naast de financiële voortgangs- en prognosegesprekken met projectleiders/bedrijfsleiders inzake nieuwbouw, renovatie en ook B&O (beheer & onderhoudscontracten) ben ik twee jaar bezig geweest met het verbeteren van de financiële tak in de regio Noordwest. We zijn er bijna. Naast met mensen bezig te zijn, ze te coachen en te ontwikkelen, spelen de volgende twee zeer brede onderwerpen 'cash is king' en 'projecten in control' momenteel de core-business van mijn vak. 

Waar ben je trots op?

Ben trots op het behalen van m'n HOFAM QC diploma. Het was pittig en m'n scriptieverdediging 'projecten in control' ging top.
Ook kan ik met trots vertellen wat voor mij een enorme grote 'kers op de taart' was tijdens de afsluiting van de TBI acdmy. Alle mentoren en leidinggevenden van alle talenten waren uitgenodigd. Tijdens deze afsluiting heb ik mijn leerdoel van les 1 uitgevoerd en overwonnen. Ik was gewoon de gastspreker op die mooie ochtend bij De Baak en het ging super!