Bianca Leijssen, Talent TBI Acdmy

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Ik ben Bianca Leijssen, ben 35 jaar, woon samen in Utrecht met Michaël, ben sinds januari 2012 controller bij Wolter & Dros. Ben gestart bij de vestiging in Amersfoort en sinds januari 2014, na herstructurering, samenvoeging (vestiging Amsterdam en vestiging Amersfoort) en uitbreiding (Zorg vanuit Landelijke Projecten), ben ik werkzaam in de regio Noordwest, standplaats Amsterdam. Totaal werken er 180 collega's in deze regio. Naast mijn control functie en MT-lid, leid ik de inmiddels geslonken financiële afdeling in de regio. Heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Sittard. Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan, heb ik de studie HOFAM (Hoger Financieel Administratief Management), QC ( Qualified Controller) afgerond in 2012. Tijdens mijn laatste half jaar van deze studie ben ik druk in de weer geweest met het schrijven van een scriptie. Ben trots op het eindresultaat en helemaal op de verdediging van deze scriptie met de titel 'Projecten in Control'.

Hoe heb je het TBI Acdmy talent-programma ervaren?

Mijn directeur en HR-manager hebben mij geadviseerd om het  TALENT programma te volgen en meldden me aan bij TBI Acdmy. Op dat moment was ik nog niet zeker van mijn plekje, dus er volgde spoedig een intakegesprek met Brenda Ursem. Dit was een check vanuit TBI Acdmy of ik geschikt zou zijn en wel bij de talentengroep zou passen. 
In 2013-2014 mocht ik het TBI Acdmy TALENT-programma volgen. Wat ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen en ook zeer zeker heb benut. Naast mijn werk was het best een heavy, maar oh zo leerzame periode. Voornamelijk op het gebied van persoonlijke kennis en ontwikkeling heb ik enorm veel geleerd en vooruitgang geboekt. Het programma TALENT kwam voor mij precies op het juiste moment.

Welke opdrachten heb je gedaan?

Naast de financiële voortgangs- en prognosegesprekken met projectleiders/bedrijfsleiders inzake nieuwbouw, renovatie en ook B&O (beheer & onderhoudscontracten) ben ik twee jaar bezig geweest met het verbeteren van de financiële tak in de regio Noordwest. We zijn er bijna. Naast met mensen bezig te zijn, ze te coachen en te ontwikkelen, spelen de volgende twee zeer brede onderwerpen 'cash is king' en 'projecten in control' momenteel de core-business van mijn vak. 

Waar ben je trots op?

Ben trots op het behalen van m'n HOFAM QC diploma. Het was pittig en m'n scriptieverdediging 'projecten in control' ging top.
Ook kan ik met trots vertellen wat voor mij een enorme grote 'kers op de taart' was tijdens de afsluiting van de TBI acdmy. Alle mentoren en leidinggevenden van alle talenten waren uitgenodigd. Tijdens deze afsluiting heb ik mijn leerdoel van les 1 uitgevoerd en overwonnen. Ik was gewoon de gastspreker op die mooie ochtend bij De Baak en het ging super!

Wat vind je leuk aan je baan?

Geen dag is hetzelfde. Naast de cijfers, waarbij niemand mij meer iets wijs kan maken, ben ik graag bezig met mensen. De mensen, onze collega's, wij, Wolter & Dros, TBI, zullen het immers samen moeten doen.
In je eentje lukt 'cash is king' en 'projecten in control' zeker niet. 'Samen eigenaar' is mijn motto, maar is ook onze slogan in onze regio. Samen zijn en staan we sterker. Verantwoordelijkheid/eigenaarschap op de juiste plek. Het waarom je iets doet, het verhaal erachter, de uitleg en transparantie naar elkaar toe is van belang voor de persoon. Dan volgt er begrip en komen er zelfs gezamenlijk geweldige verbeteringen/ ideeën naar boven. Dit draag ik uit en geef ik bij ieder gesprek over aan de collega's. En het heeft baat. Baat op het resultaat, baat op het plezier in het werk. Heeft men plezier, dat voelt onze klant ook. Dat vind ik het leukste in mijn job!

Hoe ervaar je de cultuur bij TBI?

De cultuur binnen Wolter & Dros ervaar ik als prettig. Dit staat me ook nog bij toen ik 3 jaar geleden het bedrijf binnen kwam en ik nogal anders was gewend. Ondanks de huidige vaak lastige situaties door de must van reorganisaties die zeker gevolgen heeft op de cultuur, ben ik niet ontevreden hoe Wolter & Dros hiermee om gaat, hoe men communiceert, en wat voor impact dit heeft op de cultuur. In de huidige tijd wordt er gewoon een tandje extra gevraagd van werknemers. Da's niet gek en men zal toch met deze verandering mee moeten gaan om bij te blijven in de tijd, maar ook in het bedrijf. Hierin zie ik een positieve cultuursverandering binnen Wolter & Dros in de afgelopen drie jaar. Om dit voor geheel TBI te bepalen vind ik nog een uitdaging. Heb nooit echt in de keuken van een andere TBI-onderneming gekeken. Dit zou ik dan zelf moeten gaan ervaren om hier een mening over te vormen.

Wat zijn je verdere ambities bij TBI?

Voor mij is maar 1 ding belangrijk, ik zoek uitdaging en vooruitgang in m'n job/carrière. Oftewel ik zit vol met ambitie. Of dit nu uitdaging is door mijn rol te verbreden, te verdiepen of te verhogen. Dat zie ik op dat moment wel. 
Te verbreden en verdiepen kan in het vak control (=beheersen) op veel manieren zijn en zal naar mijn idee veel mogelijkheden/kansen bieden binnen TBI. Als controller (HOFAM QC) ben ik dan ook niet gebonden aan één bepaalde branche en ben ik opgeleid om zo in te kunnen stappen in een andere branche of projectenorganisatie.
Te verhogen is eigenlijk ook maar één stapje en dat is Financieel Directeur. Daar zijn er niet zoveel van binnen een bedrijf. In het verlengde van m'n ontdekte TALENTEN bij TBI Acdmy inzake leiderschap en communicatie, ben ik na het TBI acdmy programma zelf doorgegaan in mijn vrije tijd en heb er m'n hobby van gemaakt. Hartstikke leuk en ik blijf bezig met persoonlijke ontwikkeling. Dat houdt naar mijn idee nooit op. Dus die rol van CFO? Wie weet?

Waarom raad jij anderen het TBI Acdmy talent-programma aan?

Het TALENT-programma raad ik iedereen aan die aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teamwork wil werken. Naast aan jezelf te werken ben je ook veel tijd samen bezig, en werk je in projectteams met talenten uit de andere TBI bedrijven. Je leert van elkaars expertises. Bij het werken in deze teams bespreek je elkaars talenten en leerdoelen, je spreekt gezamenlijk af wie welke rol vervult, evalueert, houdt eenieder in het team aangehaakt, vooral ook de opdrachtgever, en stuurt tijdig bij om zo optimaal mogelijk samen te werken. Uiteraard zijn er in onze projectteams ups en downs geweest en zijn er gruwelijk dingen mis gegaan, maar daar hebben we juist van geleerd. Door de geweldige begeleiding van de coaches (Brenda Ursem van TBI acdmy en Jurgen Reese van De Baak) hebben wij, de talenten van het TALENT 4-programma, er ons gezamenlijk doorheen geslagen. Ik kijk terug op een geweldig mooie ervaring en een nog mooier leertraject voor mijn collega's van TBI en mij. Daarom raad ik het TALENT-programma zeker aan.
Voor mij heb ik hier zoveel uitgehaald dat ik het iedereen, die hier serieus mee aan de slag wil, gun dit TALENT-programma te mogen volgen.