Bewoners Karspelhof in Amsterdam Zuidoost, beschikken over elektrische deelauto's van We Drive Solar

TBI-ondernemingen Synchroon en Era Contour en Syntrus Achmea en Gemeente Amsterdam vierden donderdag 13 december de oplevering van de deelauto’s Karspelhof in Amsterdam Zuidoost. Tijdens dit feestelijke moment, plaatste mobiliteitsaanbieder We Drive Solar de elektrische deelauto’s. De bewoners van Karspelhof hebben een abonnement aangeboden gekregen en kunnen nu profiteren van een duurzaam mobiliteitsaanbod gebaseerd op de kracht van de zon.

Onder toeziend oog van bewoners en projectbetrokkenen, werd de deelauto van We Drive Solar in  samenwerking met Synchroon, Syntrus Achmea en de gemeente Amsterdam, onthuld. Daarna verzamelde de groep genodigden zich in buurthuis Bonte Kraai waar Dirk de Jager van de gemeente Amsterdam, Peter van Marle van Syntrus Achmea Real Estate and Finance, Robin Berg van We Drive Solar en Hans Bootsma van Synchroon speechten. Na het officiële gedeelte was er tijd voor een spetterend optreden van rappers Van Snelle featuring Dylisa. Jong, muzikaal talent uit Amsterdam Zuidoost!

Over Karspelhof

Zomer 2015 won Synchroon met het ontwerp van Geurst en Schulze Architecten de prijsvraag die door Stadsdeel Zuidoost was uitgeschreven. In totaal bestaat Karspelhof uit 150 eengezinswoningen die gebouwd zijn door TBI-onderneming ERA Contour; 50 koopwoningen en 100 huurwoningen. De 100 huurwoningen zijn verkocht aan Syntrus Achmea namens een van haar klanten. Karspelhof is een klimaatneutrale woonwijk. De laatste fase van het woonproject is eind september 2018 opgeleverd . De energiezuinige woningen zijn voorzien van goede isolatie, groene materialen, zonnepanelen op het dak en zelfs de warmte uit het douchewater wordt opnieuw gebruikt. Het verminderen van de automobiliteit is een essentieel speerpunt in deze ontwikkeling en met deze afspraken over e-deelmobiliteit wordt een belangrijke eerste aanzet gegeven.

Syntrus Achmea en Synchroon werken sinds vorig jaar ook in Utrecht samen met We Drive Solar. Inmiddels biedt We Drive Solar in steeds meer steden en dorpen slimme mobiliteit. De auto’s zijn bovendien stil, schoon en goedkoop in gebruik. De 100% elektrische deelauto’s met een grote actieradius worden opgeladen door zonne-energie. We Drive Solar biedt per huishouden in Karspelhof de mogelijkheid hun eerste of tweede auto te vervangen door een deelauto. Elk huishouden krijgt één rit van 4 uur en 50 kilometer gratis per 2 maanden. Dit aanbod is drie jaar geldig. De auto’s (Renault ZOE) worden geladen op zonnestroom die in de buurt wordt opgewekt.

De werkwijze is nieuw:  voor alle 150 woningen geldt dit exclusieve mobiliteitsaanbod We Drive Solar laat in deze periode de gebruikers kennismaken met e-mobiliteit met als doel het draagvlak te vergroten en het aantal e-deelauto’s voor een langere periode verder uit te breiden. Daarnaast zet We Drive Solar de auto’s in als buffer van de opgewekte zonne-energie uit het gebied. Hiermee wordt rijden, leven en werken op de zon realiteit in Karspelhof.

De samenwerking tussen Synchroon, Syntrus Achmea en We Drive Solar vindt plaats in het kader van de begin dit jaar getekende CityDeal “Elektrische deelmobiliteit in Stedelijke Gebiedsontwikkeling”. Hierin hebben ministeries, provincies, grote steden en een aantal grote projectontwikkelaars en beleggers met elkaar afgesproken om een doorbraak te realiseren voor elektrische deelauto’s in woningbouwprojecten. De deelmobiliteit in Karspelhof is in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam tot stand gekomen.