Een markt, maar allesbehalve marktconform

Bas Steegh, oud-trainee TBI Acdmy

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Bas Steegh
Bachelor Bouwkunde (TU/e)
Master Real Estate Management & Development (TU/e)

Waarom heb je voor het TBI Acdmy traineeship gekozen?

  • 3 projectperiodes bij 3 verschillende bedrijven
  • Persoonlijke coaching en ontwikkeling
  • Gezamenlijke opleidingsmodule met andere trainees
  • Werken en de mooiste en grootste projecten van Nederland.  

Welke opdrachten heb je gedaan?

Bedrijf: Hevo
Functie: Adviseur/projectleider
Project: Meerdere advies en projectmanagement
Opdracht: Ontwikkeling van zorg-adviesproduct ‘Welkom Thuis’. Hierbij wordt antwoord gegeven op de vraag hoe een ontwerp kan bijdragen aan het welbevinden, zelfstandigheid en herstel van de cliënt.

Bedrijf: J.P. van Eesteren
Functie: Werkvoorbereiding/uitvoering
Project: Markthal Rotterdam
Opdracht: Het opzetten van de opleverplanning

Bedrijf: Wolter & Dros
Functie: Junior engineer
Project: European Patent Office te Rijswijk
Opdracht: Opstellen, afstemmen en bewaken van de LEAN-planning bij Wolter & Dros en New Main B.V.

Beschrijf eens een typische werkdag.

In mijn huidige rol als tendermanager ben ik de linkin-pin tussen veel afdelingen binnen het bedrijf. Om tot de beste aanbieding te komen moet je er namelijk voor zorgen dat je de informatie uit elke hoek van J.P. van Eesteren, TBI of zelfs daarbuiten, op het juiste moment bij elkaar brengt. Hier krijg ik elke dag weer veel energie van.

In een typische werkdag zitten dan ook vaak meerdere overleggen. In de ochtend, als iedereen nog fris is, plan ik vaak het tenderoverleg in. In dit overleg nemen we de speerpunten van de tender door en ligt vanuit mij de focus op het proces, het bewaken van de klantvraag, (integraal) samenwerken tussen de verschillende disciplines en bedrijven, risico’s en het contract. Na dit overleg zorg ik ervoor dat iedereen de juiste informatie heeft om optimaal verder te werken aan zijn of haar gedeelte. De hoofdpunten van het tenderoverleg bespreek ik vaak in de loop van de dag door met directie.

Naast het overleg besteed ik veel aandacht aan het kwaliteitsplan. Naast prijs en planning komt hier steeds meer aandacht voor vanuit de opdrachtgever en vormt het een belangrijk onderdeel van de gunningscriteria.

Ten slotte zie ik het als één van mijn werkzaamheden om de veranderende omgeving binnen de tenders ook terug te brengen naar de organisatie van J.P. van Eesteren | TBI. Iedere tender ontdekken en ontwikkelen we nieuwe instrumenten die ingepast kunnen worden in de bedrijfsvoering. Met het team zorgen we ervoor dat deze ervaring wordt toegepast in de volgende tender, zodat er een continue verbeterslag plaatsvindt.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik bij TBI werk en de mooiste projecten van Nederland realiseren. En dat ik door middel van dot traineeship een mooie functie binnen J.P. van Eesteren | TBI heb weten te bemachtigen.

Wat vind je leuk aan het traineeship/je baan?

Enerzijds ben je constant bezig met je persoonlijke ontwikkeling en wordt hier ook op gestuurd door je coach, medetrainees en mentor. Anderzijds sta je vol in het werkveld. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen carrière pad gedurende twee jaar uit te stippelen waarbij je in elke periode nieuwe enthousiast mensen ontmoet binnen TBI. Zo bouw je binnen 2 jaar een TBI breed netwerk. Bij welke andere onderneming krijg je de kans op zowel binnen de bouw als techniek ervaring op te doen?

Hoe ervaar je de cultuur bij TBI?

  • Hard werken wordt beloond
  • Open en transparante houding tussen de mensen en de bedrijven van TBI
  • Een platte en informele organisatie, waarbij op een eenvoudige manier contact te leggen is met alle lagen.

Waarom raad jij anderen het TBI Acdmy traineeprogramma aan?

  1. Persoonlijke ontwikkeling
  2. Ontwikkelen integrale blik op de bouw, techniek en infra sector àje leert over de scope van je eigen discipline heen kijken.
  3. Omdat het ontzettend leuk is. Je doorloopt je periode samen met medetrainees die net zo gemotiveerd zijn als jou. Hiermee deel je ervaringen, werk je aan groepsopdrachten en blijf je jezelf constant uitdagen.

Heb je nog vragen aan Bas Steegh, stel deze dan door een mailtje met je vragen te sturen naar eym.arkesteijn@tbi.nl.