TBI WOONlab met woningbouwconcepten op de goede weg

21 jul 2015

Stichting Excellent Conceptueel Bouwen heeft in 2015 een benchmark gemaakt van alle concepten met het Predicaat Excellent Concept. TBI heeft in 2014 zowel voor de concepten beterBASIShuis als voor lekkerEIGENhuis dit predicaat ontvangen. In totaal is het predicaat inmiddels 10 keer toegekend. “Wij zijn enorm trots dat wij als nieuweling (pas een half jaar in het bezit van het predicaat) gelijk in de top 3 scoren”, aldus Rudy van Gurp, Projectmanager Klant & Markt bij TBI-onderneming Hazenberg Bouw, mede-initiatiefnemer van het TBI WOONlab.

Koploper

“Meedoen met de kopgroep, betekent echter niet dat we al de gele trui aan mogen trekken. Juist mede dankzij deze benchmark krijgen wij ook inzicht in onze verbeterpunten. Dat geeft ons de mogelijkheid de concepten zoals die er nu liggen aan te scherpen en nog duidelijker in de markt te zetten. Het is aan ons om de belofte die wij de markt geven ook waar te maken. De score in vergelijking met collega-predicaathouders geeft ons wel een zetje in de rug; wij zijn op de goede weg.”

Geautomatiseerd proces

Samen met TBI-onderneming Voorbij is geïnvesteerd in een geheel gerobotiseerde productielijn, zodat de aangeboden varianten snel en eenvoudig geproduceerde kunnen worden. De eerste conceptwoningen zullen in augustus ‘van de band rollen’ en op de bouw worden gemonteerd. “Dankzij BIM en de gerobotiseerde productielijn, was huizen bouwen nog nooit zo leuk! Het is enorm flexibel, waardoor wij optimaal in kunnen spelen op de wensen van de klant.”

Update 2016

Elk jaar legt het TBi WOONlab haar bestaande concepten onder de loep. Dus ook het beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis. Dit jaar is de markt uitgedaagd om mee te denken in nieuwe gevelontwerpen. Maar ook de regelgeving en de wensen op het gebied van duurzaamheid worden vertaald in haalbare en betaalbare aanpassingen. “Natuurlijk nemen wij de uitkomsten van het benchmark ook mee in de varianten anno 2016. Het stimuleert ons om over de grenzen van het onmogelijke heen te kijken en te leren van anderen, zodat wij in de volgende benchmark de gele trui vol overtuiging aan mogen trekken. Ons team is er klaar voor!”