TBI maatschappelijk partner TU/e Contest

14 mrt 2017

TU/e Contest

TBI is maatschappelijk partner van de TU/e Contest 2017, de innovatie wedstrijd voor studenten. Hiermee wil TBI ondernemende studenten een extra kans bieden om hun innovatie te vermarkten.
Dochteronderneming Koopmans Bouwgroep is partner van de UT Challenge, de innovatie wedstrijd van de Universiteit Twente. De partnerships kunnen worden gezien als logische volgende stappen naast ons succesvolle partnership met YES!Delft, incubator voor tech-bedrijven.

Wat is de TU/e Contest?
De TU/e Contest is een samenwerking tussen de TU Eindhoven en diverse toonaangevende partnerbedrijven. Middels deze innovatie wedstrijd worden studenten uitgedaagd om hun innovatieve idee, prototype, businessplan of onderzoeksproject verder te ontwikkelen. Ook worden de studenten uitgedaagd een eigen bedrijf te lanceren of zich in de kijker te spelen voor een baan of afstudeerplek. Hiervoor worden de studenten op basis van technische clusters in contact gebracht met de meest geschikte partnerbedrijven. Medewerkers en coaches binnen de partnerbedrijven helpen de studenten om hun innovatie verder te brengen. Hiervoor worden chatsessies, trainings- en workshopdagen georganiseerd door de TU/e Contest. Studenten kunnen zich tot 16 maart inschrijven voor de TU/e Contest, de finale staat gepland op 1 juni. Voor meer informatie over de TU/e Contest klik hier.

YES!Delft building

Ondertussen in YES!Delft.....
TBI is sinds 2014 strategisch partner van YES!Delft. Dit heeft inmiddels geleid tot tientallen connecties tussen de ondernemingen van YES!Delft en TBI bedrijven. De contacten variëren van validatie gesprekken tot commerciële samenwerkingen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Solar Monkey en Comfort Partners | TBI gericht op maximaliseren van het rendement van zonnepanelen. Croonwolter&dros | TBI verkent met PEEEKS de mogelijkheden om het elektriciteitsnet te balanceren door regelbare vermogen van pompen te gebruiken. Daarnaast trekt TBI samen op met YES!Delft in de organisatie van de TBI Innovatieprijs.

Koopmans partner van de UT Challenge
Naast het partnership van TBI is dochteronderneming Koopmans Bouwgroep | TBI maatschappelijk partner van de UT Challenge. Een vergelijkbare innovatie wedstrijd van de Universiteit Twente. De opzet is zeer vergelijkbaar met de TU/e Contest: ondernemende studenten worden gekoppeld aan partnerbedrijven. Deelnemers worden zo klaargestoomd voor het finale event op 13 juni. Voor meer informatie over de UT Challenge klik hier