TBI hoofdsponsor van ‘De Trap’ in Rotterdam

18 mei 2016

Afgelopen maandag, 2e Pinksterdag, opende de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ‘De Trap’. Dit indrukwekkende bouwsel verbindt het stationsplein voor Rotterdam Centraal naar het dak van het Groothandelsgebouw direct naast het plein. Omdat de geschiedenis van TBI sterk verbonden is met de wederopbouw – denk aan de Euromast, de Markthal en het nieuwe station-  is TBI een van de 2 hoofdsponsors van ‘De Trap’.

Rotterdam viert de Stad

De Trap maakt deel uit van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad’. Deze staat in het teken van de viering van 75 jaar Wederopbouw.  De enorme Trap maakt een visuele verbinding tussen verleden, heden en toekomst. De vorm verwijst naar een van de nieuwste gebouwen: Rotterdam CS en een van de oudste wederopbouwiconen uit 1953: het Groothandelsgebouw. Ook de laatste is destijds gebouwd door TBI (JP van Eesteren).

'De trap' in Rotterdam

Fotografie: Bas Czerwinski

Verrassende locatie op het dak

Tot medio juni kan iedereen De Trap gratis beklimmen om vanaf het dak te genieten van het uitzicht, de balans op te maken van 75 jaar wederopbouw en te dromen over de toekomst. Behalve het mooie uitzicht, is het dak van het Groothandelsgebouw een bijzondere plek om te verblijven, o.a. door de aanwezigheid van de voormalige bioscoopzaal Kriterion, diverse zalen en een looproute in een parkachtige sfeer (bankjes en plantenbakken) die de verschillende zalen op het dak met  elkaar verbindt. Wees welkom!