Talentvolle vernieuwer van Nederland 2015: Arjan Oudenes

16 jun 2015

Op vrijdag 12 juni is Arjan tijdens de uitreiking van de Bouwpluim 2015 in Kasteel de Haar in Utrecht benoemd tot Talentvolle Vernieuwer van Nederland. Deze persoonlijke titel heeft hij gewonnen voor de wijze waarop hij zijn rol heeft vervuld binnen het project de Markthal Rotterdam.

​Beoordelingscriteria

De Stichting Nederlandse Bouwpluim heeft een aantal criteria opgesteld, op basis waarvan de jury de inzendingen op de volgende aspecten heeft beoordeeld:

  • Stimulerende rol in het bouwproces
  • Omvang en impact van de bijdrage
  • Sociale vaardigheden
  • Innovatief, vernieuwend en verbindend
  • Echt een voorbeeld voor anderen

Juryoordeel Arjan Oudenes

De jury, onder leiding van mr. drs. Elco Brinkman (Fractievoorzitter Eerste Kamer der Staten-Generaal), had mooie woorden over de senior werkvoorbereider van TBI-onderneming J.P. van Eesteren:

“De jury heeft veel bewondering voor de wijze waarop Arjan in staat is een team bij elkaar te houden en te motiveren. Ondanks de harde wereld waarin hij werkt, hecht hij veel waarde aan de ‘zachte’ kant van het organiseren. Volgens Arjan is het helemaal niet nodig om hard te zijn, als je maar rechtvaardig bent. Hij probeert problemen altijd voor te zijn en dat lukt alleen door slim samen te werken. Hij zet in op ieders eigen talenten en weet die naar een hoger niveau te tillen. De jury is van mening dat Arjan met zijn karakter en kennis nog veel grotere projecten zou kunnen leiden.

​​​​Over de Bouwpluim

De Bouwpluim wordt elke twee jaar uitgereikt en kent drie categorieën: B&U (Burger- en Utiliteitsbouw), GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) en Talentvolle Vernieuwer. De prijs is bedoeld om de sector en het publieke domein bewust te maken van de mooie resultaten die geboekt kunnen worden als opdrachtgever én opdrachtnemer op een open, transparante en coöperatieve manier met elkaar omgaan.

De genomineerden en winnars van de Bouwpluim 2015