Synchroon tekent intentieovereenkomst voor nieuwbouwlocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

15 dec 2016

TBI-onderneming Synchroon en gemeente Zuidplas tekenden 14 december jl. de intentieovereenkomst met betrekking tot de herontwikkeling van Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel tot een woningbouwlocatie.

Namens de gemeente tekende wethouder Jan Hordijk (o.a. portefeuille Ruimtelijke Ordening) en namens Synchroon tekende Hans Bootsma, adjunct-directeur.

De Zelling Onderneming ligt als een vooruitgeschoven post van het waardenlandschap in de buitenbocht van de IJssel. De 's Gravenweg komt ter hoogte van de Zelling Onderneming uit op de IJsseldijk, ter plaatse bekend als Kortenoord / Groenendijk. Iets verderop staat Molen Windlust symbool voor de oude functie van de zelling als voormalig bedrijfsterrein. De molen is een markant ruimtelijk element.

Het nieuwe plan zal ongeveer 70 woningen omvatten, merendeels grondgebonden. Een klein appartementengebouw markeert de plek waar het plangebied een knik maakt; hierdoor ontstaat een weids uitzicht over de rivier, zowel stroomopwaarts als -afwaarts. De meeste woningen zullen op de IJssel georiƫnteerd zijn; een deel van de woningen zal zich presenteren als dijkwoning.

Gemeente Zuidplas en Synchroon hebben de gezamenlijke ambitie om voor deze ontwikkeling uit te willen gaan van de realisatie van een zogenaamde 'gasloze' wijk en tevens in te zetten op een innoverende wijze van bodemsanering.

Partijen onderzoeken gezamenlijk de haalbaarheid van deze ontwikkeling en verwachten dit onderzoek tegen de zomer van 2017 af te ronden. Daarna zal een samenwerkingsovereenkomst worden gesloten. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste woningen in 2019 gebouwd gaan worden.

impressie