Renovatie en herinrichting Ten Thirty

02 okt 2015

De TBI-ondernemingen Koopmans en Wolter & Dros en installatiebedrijf Lomans gaan, in opdracht van Commerz Real Investmentgesellschaft, de renovatie en herinrichting van 8000 m2 van Ten Thirty in Amstelveen realiseren. Dit oude hoofdkantoor van KPMG is in organische stijl ontworpen door Architectenbureau Alberts en Van Huut. Door de nieuwe indeling van het gebouw met kantoortuinen, stilte werkplekken en een atrium voldoet de bestaande installatie uit 1990 niet meer aan de nieuwe eisen.

​Renovatie en herinrichting

Door Wolter & Dros zijn een 3-tal nieuwe luchtbehandelingskasten en een nieuwe koelmachine geplaatst. In de kantoortuinen zijn inductie units toegepast, in vergaderkamers fancoil units. Voor deze toepassingen is een geheel nieuw warmte- en koude netwerk aangelegd. Het atrium wordt voorzien van 1000 m2 vloerverwarming/ koeling. Wolter & Dros verwacht in oktober 2015 de werkzaamheden af te ronden. 30 september was de eerste oplevering.

​Duurzaamheid

Om te voldoen aan de nieuwe duurzaamheidsdoelstelling komen er luchtbehandelingskasten met warmtewielen, maar ook lage temperatuur verwarming, innovatieve meet- en regeltechniek en ca. 800 m2 aan zonnepanelen.

​Het nieuw werken

De nieuwe huurder, ict-dienstverlener Atos, zal dit pand na de uitgevoerde herinrichting met 600 personeelsleden gaan betrekken. In het pand zal onder meer een BTIC (Business Technology en Innovation Center) worden ingericht. Hier kunnen klanten van Atos worden ontvangen en innovatieve oplossingen getoond zoals Atos ook doet op het hoofdkantoor in Parijs. Het kantoor is zodanig ingericht, dat het geschikt is voor Het Nieuwe Werken, een visie om werken effectiever, efficiënter maar ook plezieriger te maken voor zowel de organisatie als de medewerker.