Opening zorgcentrum De Twaalf Hoven

22 jan 2015

Na de oplevering van 64 woonheden van verpleeghuis De Twaalf Hoven in 2012, is in 2014 gestart met het ontwerp en de realisatie van fase 2. In deze tweede fase zijn 32 wooneenheden gerealiseerd, verdeeld in 4 groepen voor kleinschalig wonen. Op 22 januari 2015 heeft de officiële opening plaatsgevonden van het nieuwe zorgcomplex van totaal 6.000 m2.

Nieuw gebouw, nieuw woonconcept

De Twaalf Hoven in Winsum zet met haar nieuwbouw ook een nieuw woonconcept neer, waarbij bewoners zoveel mogelijk hun ´gewone´ leefstijl kunnen voortzetten. De nieuwbouw is in fasen opgeleverd, zodat bewoners niet twee keer hoefden te verhuizen. Elke bewoner heeft nu een eigen appartement. Ook zijn er gedeelde huiskamers voor 7 of 8 personen.

Voortvarend project

Voor beide fasen was TBI-onderneming Wolter & Dros in het bouwteam verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van zowel de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De bouw is voortvarend verlopen. En ook de ervaringen van bewoners, familie en medewerkers met de reeds geopende bouwdelen zijn erg positief. Inmiddels is gebleken, dat het kleinschalige karakter bijdraagt aan een betere leefomgeving van de bewoners. De bewoners en medewerkers koken samen en doen samen het huishouden. De bewoners slapen en eten in deze woonvorm merkbaar beter.