Open Monumentendag 2015 geslaagd

14 sep 2015

De Open Monumentendag van afgelopen weekend – met het thema Kunst & Ambacht – was een groot succes. Op basis van een eerste inschatting waren er – net als vorig jaar – ruim een miljoen bezoekers. Daarmee blijft de Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

TBI-onderneming Nico de Bont zette zich tijdens dit weekend actief in om restauratieambacht onder de aandacht te brengen. Met succes. Bij de Sint Jan in 's-Hertogenbosch en de Eusebius in Arnhem zijn in totaal ruim 8.000 bezoekers gekomen.

Ambacht centraal

Bij de Eusebius in Arnhem mochten bezoekers zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met het beeldhouwvak. Vele enthousiaste geïntresseerden gingen in mergel onder leiding van Hendrik Jan Tolboom zelf beeldhouwen, met bijzondere resultaten als gevolg. Naast de workshop konden de bezoekers ook met de liftbak naar de kerktoren en zich laten verrassen met een prachtig uitzicht over de Rijn.

Restauratie aanpak

Bij de Sint Jan kregen de bezoekers een kijkje achter de schermen van onze restauratieaanpak. De restauratie van deze bijzondere kerk is een hele operatie waar veel voorbereiding, kennis en ambacht aan te pas komt. Onze vakmannen legden stap voor stap met voorbeelden, verhalen, voorwerpen en anekdotes uit hoe wij te werk zijn gegaan.