Nieuwbouw en renovatie Horacio Oduber Hospitaal op Aruba

21 jan 2015

TBI-onderneming Croon Caribe heeft de opdracht verworven voor de nieuwbouw en renovatie van de elektrotechnische installaties voor het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) op Aruba.

In mei 2015 start de eerste fase van het project bestaande uit de bouw van twee nieuwe torens van het ziekenhuis. De eerste toren telt vijf en de tweede toren telt drie verdiepingen die ‘Medical Office Building’ gaan heten. Daarnaast wordt er een nieuw medisch kantoorgebouw en een centrale energiecentrale gebouwd. Voor de bouw is twee jaar uitgetrokken. Daarna start de renovatie van het huidige ziekenhuisgebouw, waar eveneens twee jaar voor gepland staat. Croon Caribe is verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installaties inclusief de (medische) aarding, noodstroom en de lichtinstallaties. Daarnaast zal Croon Caribe ook de branddetectie en evacuatie en de data installatie installeren. De nieuwbouw en renovatie beslaat 28.000m2.

Voor zorg niet meer naar Columbia of Nederland

Ziekenhuisdirecteur Theo de Kool: “Het ziekenhuis is al langere tijd aan deze renovatie en uitbreiding toe. Het gaat niet om een uitbreiding van het aantal bedden. De bouw van een Medical Office Building is hier een goed voorbeeld van. Het gaat om een positieve ontwikkeling en investering in kwaliteit voor de toekomst. De positieve trend is al ingezet. De gemiddelde tijd dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft is korter. Ons doel is dat patiënten straks, de beste zorg niet meer hoeven te halen in Colombia of Nederland maar in hun eigen land Aruba. Ja, dit is misschien ambitieus, maar dat moet je ook zijn als ziekenhuis.” Als voormalig specialist in het HOH weet Volksgezondheid-minister Alex Schwengle daar alles van. “Het is niet alleen het gebouw dat wordt gerenoveerd, het is ook de manier van werken. We gaan naar een heel nieuw level.”