The New Motion, TBI-onderneming Comfort Partners en BAM plaatsen 5.000 oplaadpunten

14 jan 2015

The New Motion gaat komend jaar haar landelijke laadnetwerk voor eigenaren van elektrische auto’s met 5000 oplaadpunten uitbreiden. Voor het plaatsen van de oplaadpunten is The New Motion een contract aangegaan met TBI-installatiebedrijf Comfort Partners en installatiebedrijf BAM. De partijen gaan een strategische samenwerking aan, gericht op het delen van kennis en op het innoveren van gemeenschappelijke processen.

De uitbreiding voorziet in een groeiende behoefte aan oplaadpunten aan huis die is ontstaan door een toename van elektrische auto’s op de Nederlandse wegen.

15.000 oplaadpunten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Economische Zaken schatten dat er circa 15.000 oplaadpunten staan in Nederland. Meer dan 10.000 stuks staan op een publieke of semi-publieke locatie zoals bij een carpoolplek of supermarkt en de overige laadpunten zijn te vinden op thuislocaties.

In verhouding met het aantal elektrische auto’s is het aantal oplaadpunten nog te laag. Economische Zaken verwacht namelijk dat in 2015 er bijna 20.000 volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s op de weg rijden. Bovendien is in Nederland het aantal woningen met een eigen parkeerplaats aan huis laag.

Krachten bundelen

The New Motion, Comfort Partners en BAM denken met dit nieuwe contract niet alleen het elektrisch rijden een impuls te geven. Met deze samenwerking bundelen Comfort Partners en BAM hun kennis op het gebied van installatietechniek in de woningbouw en utiliteit met de kennis van The New Motion op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s.

​The New Motion

The New Motion is Europese marktleider in het aanbieden van laadoplossingen (producten en diensten) voor eigenaren van elektrische auto’s. De activiteiten van The New Motion zijn er op gericht om elektrisch vervoer zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat er meer elektrische kilometers gereden worden. Klanten met een The New Motion laadpas hebben toegang tot alle laadpunten die deel uitmaken van het steeds groeiende Europese laadnetwerk van The New Motion. In The New Motion app zijn al deze laadpunten terug te vinden. Zakelijke rijders hebben de mogelijkheid gebruik te maken van een combipas van bijvoorbeeld MTC of Travelcard.

BAM

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM realiseerde in 2013 met zo'n 23.000 medewerkers een omzet van ruim 7 miljard euro.