Mooie klus geklaard in De Rotterdam

06 nov 2015

De Rotterdam I BV heeft een huurovereenkomst voor de gehele 5e verdieping gesloten met Nidera, een handelsorganisatie in agrarische commodity producten, zoals graan en oliehoudende zaden. TBI-onderneming Croon heeft de installaties voor de 4.500 m2 verzorgd.

De 5e verdieping was eigenlijk bedoeld voor commerciële doeleinden (de verdieping was compleet leeg 100m lang en 45m breed, bijna een voetbalveld). Helaas is er sinds de oplevering in november 2013 weinig animo voor geweest. Nidera, één van de meest omzet genererende bedrijven van Nederland, desondanks redelijk onbekend, was op zoek naar een grote kantoortuin zodat iedereen bij elkaar kan zitten.

Croon is in maart dit jaar benaderd vanuit de eigenaar (De Rotterdam BV) om de basis (casco) installatie te maken voor Nidera. Deze cascowerkzaamheden bestaan uit: een nieuwe hoofdverdeler, twee nieuwe subverdelers, basisverlichting, brandmeld- ontruiming- en intercominstallatie en 230V installatie vloerdozen voor de 4500m² grote kantoortuin. Tijdens het traject is er ook gevraagd om het inbouwpakket te realiseren. Bestaande uit: inbraak, toegangsinstallatie, datanetwerk (zo’n 1000 aansluitingen), aanvullende verlichting, vergadervoorzieningen, blusgasinstallatie, volledige keukeninstallatie en de nodige gebruikerswensen voor extra 230V voorzieningen.

 

Zeer korte doorlooptijd

“Nidera moest voor november uit het oude pand zijn waardoor het een zeer intens project is geweest, gezien de korte doorlooptijd in relatie met de omvang van de werkzaamheden. Ontwerpen en realiseren verliep bijna gelijk op. Door de betrokkenheid en de korte lijnen met de projectmanager van Nidera konden er snel besluiten worden genomen wat een aanzienlijk positief effect heeft gehad op het bouwproces. Nog een bijkomende uitdaging was de wens voor een industriële uitstraling. Kortom, heel veel zichtwerk. Een uitdaging die Croon graag wilde aangaan. Want hoe vaak komt het voor dat de techniek deels de uitstraling bepaald. Afgelopen weekend heeft Croon de laatste punten voor de bedrijfsvoering van Nidera afgerond en heeft Nidera in één weekend alles verhuisd zodat het personeel afgelopen maandag kon werken in een volledig nieuw ingericht kantoor op een fantastische locatie met ontzettend mooi uitzicht”, aldus projectleider Michael Bakker van Croon.