Koningin Máxima opent innovatieve operatiekamers Radboudumc

12 nov 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag drie innovatieve operatiekamers van het Radboudumc geopend. Deze nieuwe MITeC (Medical Innovation & Technology expert Center) operatiekamers bieden unieke faciliteiten waarbij diagnostiek en behandeling samenkomen. Zo wordt het in de nabije toekomst mogelijk om kanker binnen één dag te behandelen.

Voorafgaand aan de opening van de operatiekamers bezocht Koningin Máxima een innovatiebazaar in het Radboudumc. Daar woonde ze presentaties bij van professionals, patiënten en samenwerkingspartners, over aansprekende, interactieve voorbeelden van technologische innovaties. Die gingen onder meer over de operatierobots van de toekomst, over specifieke fluorescente kleuring en beeldvorming om tumorweefsel beter te verwijderen, en hoe 3D-technieken helpen om operaties beter voor te bereiden en nauwkeuriger uit te voeren.

Rondleiding

Met de MITeC operatiekamers wil het Radboudumc een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame en zinvolle innovaties in de zorg. Na het bezoek aan de bazaar werd Koningin Máxima rondgeleid op deze drie nieuwe operatiekamers. Hier komen opereren, 3D-röntgengrafie en MRI samen. Dit biedt unieke faciliteiten voor diagnostiek, behandeling en onderzoek. Zo wordt het in de nabije toekomst mogelijk om kanker binnen één dag te behandelen.

Officiële opening

De rondleiding werd afgesloten met de officiële openingshandeling door Hare Majesteit Koningin Máxima. Met een druk op de knop kwam een robot uit de MRI en werden de operatiekamers officieel geopend.

Bron: RadboudUMC

Croon verantwoordelijk voor alle elektrotechniek

Benieuwd naar wat TBI-onderneming Croon heeft betekend voor deze MiTEC? Lees het in dit artikel van Current Magazine.