Karspelhof in Amsterdam Zuid Oost 100% verkocht!

24 nov 2016

Zomer 2015 won TBI-onderneming Synchroon met het ontwerp van Geurst en Schulze Architecten de prijsvraag die door Stadsdeel Zuidoost was uitgeschreven. "In het plan van Synchroon en Geurst en Schulze Architecten wordt een modern en eigentijds tuindorp gerealiseerd. Karspelhof 2B wordt bovendien een klimaatneutrale buurt. Hiermee wordt de wijk Karspelhof afgerond en er wordt weer een nieuwe stap gezet met de vernieuwing van de Bijlmermeer."

In mei dit jaar ging Synchroon van start met de verkoop van de 50 koopwoningen. De energiezuinige eengezinswoningen vonden gretig aftrek en inmiddels zijn alle woningen verkocht. De woningen zijn voorzien van goede isolatie, groene materialen, zonnepanelen op het dak en zelfs de warmte uit het douchewater wordt opnieuw gebruikt.

In totaal bestaat Karspelhof uit 150 eengezinswoningen. De 100 huurwoningen zijn verkocht aan Syntrus Achmea RE&F en kennen een mix van 69 vrije sector en 31 reguliere huurwoningen. In december a.s. start TBI-onderneming Era Contour met de bouw.

Karspelhof is één van de vele woningprojecten die Synchroon realiseert in Amsterdam. Ook Kopblok en Parkblok in de Houthaven, Watermerk op het Haveneiland op IJburg en Heroes op het Zeeburgereiland zijn onlangs in verkoop gebracht.