Jong talent op bezoek

31 okt 2015

In de installatiebranche is het een uitdaging om jong talent aan te trekken en te behouden. In de techniek zijn jongeren eerder geneigd te kiezen voor een studie werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Installatietechniek lijkt weinig spannend. Maar is dat ook zo? De dagelijkse praktijk binnen TBI-onderneming Comfort Partners is dynamisch en innovatie staat hoog op de agenda.

Om jong talent al vroeg te interesseren voor de installatietechniek, ontving Comfort Partners deze week in het Belevingscentrum een groep van zo’n 65 eerstejaars studenten van de opleiding Middenkader Engineering van het ROC Midden Nederland.

Keuzes maken

De studenten staan op het punt een keuze te maken voor een afstudeerrichting. Rond dit thema gaf Peter van Dijk, zelf oud-leerling van dezelfde opleiding bij ROC Midden Nederland, en inmiddels projectleider bij Comfort Partners, een inkijkje in zijn loopbaan. Hoe heeft hij de ontwikkeling doorgemaakt van MBO-student, naar tekenaar/werkvoorbereider en uiteindelijk naar projectleider van grote projecten binnen Comfort Partners? Welke keuzes heeft hij gemaakt en waarom?

Met ‘een rugzak vol bagage’ gingen de studenten naar huis. Wij zijn nieuwsgierig wie van deze leerlingen ’s avonds nadacht over een carrière bij Comfort Partners. De toekomst zal het uitwijzen!