J.P. van Eesteren slaat eerste paal voor verbouwing en renovatie van Officia III in Amsterdam

20 jul 2015

Woensdag 15 juli is de eerste paal geslagen van Officia III in Amsterdam. Hiermee is het startsein gegeven voor de verbouwing en renovatie van het kantoorgebouw uit 1988, aan de Boelelaan. In opdracht van Stichting Spoorwegpensioen Fonds (SPF) en onder begeleiding van CBRE wordt het pand van circa 6200 m² VVO, volledig onderhanden genomen door de Verbouw Onderhoud Renovatie-afdeling van TBI-onderneming J.P. van Eesteren.

Spiderglasgevel

Het gebouw krijgt een nieuwe entree, nieuwe installaties en moderne sanitaire voorzieningen. Maar niet alleen de binnenkant van het pand wordt aangepakt. Ook wordt de fundering uitgebreid én vernieuwen we de gevel. Bijzonder aan de nieuwe gevel is het gebruik van het typische spiderglas: beglazing tussen gespannen staaldraden. Een techniek die al eerder op grote schaal is toegepast bij de Markthal in Rotterdam, een ander project van J.P. van Eesteren.

Energielabel B

De grootste verandering én uitdaging van Officia III is echter op het gebied van duurzaamheid. Het pand heeft momenteel een Energielabel G. Doelstelling voor na de renovatie is toekenning van Energielabel B, mogelijk zelfs een A Label.

Planning

Deze zomer staat in het teken van het slopen van de inpandige ruimtes. Dan wordt ook de huidige fundering uitgebreid. Na de zomer worden de nieuwe installaties aangebracht en krijgt de gevel een make-over. De oplevering van Officia III staat gepland voor half december van dit jaar.