J.P. van Eesteren bouwt eerste Nederlandse Element Hotel aan Gelderlandplein in Amsterdam

13 jul 2015

In opdracht van Kroonenberg Groep is TBI-onderneming J.P. van Eesteren begonnen met de realisatie van het eerste Element Hotel in Nederland. Het hotel wordt gerealiseerd in het bestaande kantoorcomplex ‘De Veldert’ aan het Gelderlandplein te Amsterdam. Het kantoorgebouw van 8.800 m² is aan de binnenzijde al volledig gestript, enkel de buitengevel en het betonskelet blijven behouden. Het nieuwe hotel wordt een hoogwaardig long-stay hotel met 160 kamers in studiostijl met keuken, voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Eind 2015 zal het hotel, dat volgens de internationale LEED duurzaamheidseisen wordt gebouwd, handdoekgereed worden opgeleverd.

Winkelcentrum Gelderlandplein wordt door Kroonenberg Groep in samenwerking met Multi Vastgoed ingrijpend verbouwd naar een ontwerp van architectenbureau Rijnboutt. De realisatie van het hotel is onderdeel van deze grootschalige herontwikkeling. Bijzonder in de verbouwing van het hotel is de korte verbouwingsperiode en de complete aanpak van J.P. van Eesteren, die zowel de hotelkamers als lobby, restaurant en fitnessruimte volledig ingericht zal opleveren.

LEED

J.P. van Eesteren werkt in Amsterdam ook al aan de realisatie van een LEED Platinum-gecertificeerd hotel in de wijk Amstelkwartier. LEED is een evaluatie- en certificatiesysteem waarmee de duurzaamheidsprestatie van gebouwen kan worden bepaald. LEED is zowel op nieuwbouw als op renovatie of transformatie van bestaande gebouwen toe te passen. Dennis van Kranenburg, projectmanager bij J.P. van Eesteren zegt hierover: “Door onze ervaring met het werken conform certificeringen als LEED, kunnen we tijdens de realisatie van het Element Hotel opnieuw laten zien dat duurzaam en innovatief bouwen in ons DNA zit.”

​Element Hotel

Element Hotels zijn een begrip in Amerika en Canada en na opening in Frankfurt zal Element Amsterdam het tweede hotel van de keten in Europa zijn. Element Hotel maakt onderdeel uit van Starwood Hotels & Resorts, waartoe ook Hotel Pulitzer te Amsterdam, Sheraton Amsterdam Airport hotel en Hotel Des Indes in Den Haag behoren.