Gevonden: Geweldige Gevels

10 sep 2015

Eind juni breidde het TBI WOONlab haar samenwerking tussen de TBI ondernemingen ERA ContourHazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep uit en riep architecten, ontwerpers en andere creatieven op om mee te denken over de gevelontwerpen voor de nieuwe lekkerEIGENhuis collectie. Een grote diversiteit aan ontwerpen en bijbehorende inspiratie was het resultaat. De jury stond daarom voor een moeilijke keuze!

Geweldige Gevels

De jury

Woensdag 2 september kwamen de juryleden bij elkaar in het Lloyd hotel in Amsterdam. De jury bestaande uit; Patrick van der Klooster, directeur AIR (Architectuur Instituut Rotterdam), Wienke Bodewes, algemeen directeur Amvest en voorzitter NEPROM, Jeroen Heijdra, directeur TBI WOONlab en consument Saskia Yacobi. Een mooi gezelschap dat elk met eigen blik de ontwerpen bekeek, specifiek vanuit de bouw en anderzijds met het oog van de consument.

Inzendingen

De inzendingen

Bijzonder waren de uiteenlopende inspiratiebronnen die de gevelontwerpers hadden gebruikt voor hun inzending(en). Inspiratie kwam onder andere van gewaardeerde bestaande bouw zoals de Leidse wevershuisjes en Zaanse huisjes, in het betrekken van de natuurlijke omgeving in de gevel of juist het aanpassen van de woning aan de omgeving door middel van dynamische gevelsystemen. Enkele ontwerpers hadden bovendien meerdere inzendingen gestuurd.

Uiteindelijk zijn er vijf ontwerpen geselecteerd die daadwerkelijk ontwikkeld worden. Deze ontwerpen zullen samen met de architecten van de TBI-ondernemingen verder worden uitgedacht en op korte termijn worden gepresenteerd in het nieuwe lekkerEIGENhuis magazine.

De winnaars

De architecten van wie de gevel ontwerpen worden opgenomen in het lekkerEIGENhuis magazine zijn (in willekeurige volgorde):

  • Guido Schippers, BRON Architectuur B.V.
  • Bernard van de Pol, Architecture & Urban Design
  • Randy Strik, Studio SBA
  • Jörgen Haring en Robert Noordegraaf, FORM
  • Edward van Dongen, ERA Contour

Van harte gefeliciteerd nogmaals!


Nieuwsgierig? Houd onze website in de gaten voor de update van lekkerEIGENhuis of bezoek de website.