Finalisten Next Step Program bekend

27 okt 2016

De keuze is bekend: de jury heeft drie finalisten gekozen als kandidaten voor de Next Step Award 2017. De finalisten krijgen hierdoor toegang tot het Next Step Program, waaronder de uitreiking van de Next Step Award in het voorjaar 2017. De jury maakte deze selectie uit een totaal van 60 inzendingen. De drie finalisten zijn: Marc Koehler architects ondersteund door De Hoofden met Superlofts Houthaven, Space Encounters met JOOLZ HQ en De Kort Van Schaik Van Noten met het Ontmoetingscentrum Moorsel.  De BNA en Synchroon zijn initiatiefnemers van de Next Step Program, omdat zij het belang van jong talent voor de toekomst van de branche willen onderstrepen. De winnaar van de Next Step Award met een waarde van 10.000 euro, wordt in het voorjaar 2017 bekend gemaakt.

Maar liefst 60 jonge talentvolle architecten hebben een gerealiseerd project ingediend dat in de ogen van de inzenders meerwaarde biedt voor de stad. De ingezonden projecten zijn na 1 januari 2014 opgeleverd en hebben een link met Nederland. De jury benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van de finalisten. BNA-directeur Fred Schoorl: “De finalisten blinken uit in hun lef en gedrevenheid. Alle drie de finalisten zijn voorbeelden voor de toekomst van de branche.” Tobias Verhoeven, juryvoorzitter: “De diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen was erg goed. Het was daarom erg inspirerend, maar ook best moeilijk om tot de 3 finalisten te komen.”

Juryleden
De Next Step jury bestaat uit: Bob van Reeth (Welstand Antwerpen, voormalig Vlaams Bouwmeester), Nanne de Ru (Powerhouse Company), Sascha Glasl (space&matter), Joop de Boer (Pop-Up City) en Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur). Fred Schoorl (BNA) en Tobias Verhoeven (SYNCHROON, juryvoorzitter) vullen zonder stemrecht de jury aan. Mathias Lehner (BNA) is de jurysecretaris.

Alle finaliste zijn te zien op www.nextstepprogram.nl, compleet met foto’s en video’s.

Uitreiking
Op 15 februari 2017 verdedigen de drie genomineerden hun project tijdens een openbare discussiebijeenkomst op de TU Delft. In het voorjaar 2017 vindt de uitreiking van de Next Step Award plaats.

Over Next Step Program
Dit nieuwe programma stelt een drietal jonge getalenteerde architecten in staat om de cruciale vervolgstap te zetten na een eerste gerealiseerde project van uitzonderlijke kwaliteit. De Next Step Program biedt de finalisten een podium bij het publiek en laat hen kennis maken met toonaangevende partijen in de bouw.

Het programma biedt deelnemers persoonlijke ontwikkeling, promotie, kansen voor een carrièrestap en een kans op de Next Step Award; een mooie geldprijs van € 10.000,- om de ‘Next Step’ in de praktijk mogelijk te maken en kans op een opdracht van SYNCHROON.

Kijk voor meer informatie op www.nextstepprogram.nl.