Feyenoord Jobscorer voor de tweede keer op excursie bij Croon

10 nov 2015

Na het succes van vorig jaar zijn donderdag 10 november zeven Feyenoord Jobscorersop excursie geweest bij TBI-onderneming Croon Elektrotechniek in Rotterdam. De Jobscorers hebben kennis gemaakt met Croon én met het vak elektrotechniek.

Feyenoord Jobscorer is een samenwerking tussen Feyenoord Rotterdam en het UWV Werkbedrijf. Tijdens het project krijgt een team van 11 jongeren, die een Wajong-uitkering hebben, de kans om werkervaring op te doen bij Feyenoord, in De Kuip en bij de bedrijven die zijn aangesloten bij de Feyenoord Business Club. Het doel is om de jongeren in 4 fases van 'keeper', 'verdediger', 'middenvelder' en 'aanvaller' en via 'de transferperiode' aan een vaste baan te helpen.

               

‘MVO-gedachte en promoten van techniek’

Croon is al vele jaren aangesloten bij de Feyenoord Business Club en vanuit deze rol ook betrokken geraakt bij dit project. Gerard Noordermeer, praktijkopleider bij Croon, begeleidde de jongeren. Gerard: “Dit soort projecten ondersteunen wij graag. Niet alleen vanuit onze MVO-visie, maar ook ter promotie van techniek bij jongeren. Iets waar wij ons dagelijks mee bezig houden”.

Mark Smit, initiatiefnemer en coördinator van Feyenoord Jobscorer, begeleidt 11 jongeren een jaar lang, met als doel de jongeren te laten ondervinden welke vakgebieden wel en niet bij en passen. Na het succes van vorig jaar was Mark blij dat ze ook dit jaar weer ene kijkje in de keuken van Croon mochten nemen met de Jobscorers: “Hoe breder het aanbod bedrijven dat haar deuren openstelt, hoe beter de jongeren kunnen bekijken wat zij wel en niet leuk vinden. Zo ook vandaag bij Croon. De jobscorers hebben in het E-College allemaal zelf een wisselschakeling in elkaar gezet, met succes".