Actueel

05 dec 2019

Artikel special Betonhuis: gebruik Prefab koppelpalen

Op project Y-Towers aan het IJ heeft Voorbij Funderingstechniek voor Züblin Nederland diverse funderingstechnieken toegepast. Ook hebben wij gekozen voor inzet van de prefab koppelpaal. Waarom?

05 dec 2019

Waterstof buurtcentrale én ModuFy winnen TBI Innovatieprijs 2019

De TBI innovatieprijs 2019 is dit jaar door twee technische concepten gewonnen. Dit jaar stond de prijs in het teken van klimaatverandering. Uit maar liefst dertig hoogwaardige inzendingen koos de jury ‘De waterstof buurtcentrale’ én ‘ModuFy’ als uiteindelijke winnaars. Het was geen gemakkelijk besluit voor de jury, daarom was er naast het benoemen van de winnaars ook ruimte voor een speciale vermelding voor de zogenaamde ‘Kraamkamer’ als sociale innovatie.

04 dec 2019

Samenwerkingsverband voor verduurzamen ruim 2.000 woningen

In de komende vijf jaar gaat Hazenberg/SmartPack, in samenwerking met drie andere bouwbedrijven, 2.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk verduurzamen in opdracht van Casade. Alle bouwers zijn gespecialiseerd in het verduurzamen en renoveren van woningen in bewoonde staat.

04 dec 2019

Terberg ontvangt JP Safety Award in categorie Bouwpartner

J.P. van Eesteren reikte op 27 november jl. de JP Safety Award 2019 uit aan Terberg Totaal Installaties. De installateur onderscheidde zich door de manier waarop zij bij op de complexe bouwplaats van Little C in Rotterdam energie stak in het bevorderen van de veiligheid.

03 dec 2019

ERA CONTOUR START VERKOOP VAN DE SOETE VESTE: 65 KARAKTERISTIEKE KADE- EN HOFWONINGEN IN BERGEN OP ZOOM

Stads wonen aan de nieuwe rand van de Bergse binnenstad, vlakbij het Groot Arsenaal. Mét ruimte. Mét een fijne tuin. En mét plek voor je auto. Het is er allemaal in de Soete Veste. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt deze buurt als onderdeel van de wijk Nieuwe Vesting. Eerder realiseerden zij daar ook Wonen aan de Ham en de Nieuwe Kaai. In de Soete Veste komen 65 eengezinswoningen met een woonoppervlakte van 104 tot 206 m2. De verkoop van de eerste fase start op zaterdag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur in het Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44 in Bergen op Zoom.

02 dec 2019

J.P. van Eesteren herstelt Amsterdams grachtenpand in al zijn glorie

Aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam transformeerde TBI-onderneming J.P. van Eesteren in opdracht van Metroprop een bestaand kantoorpand uit 1920 tot een moderne, energiezuinige werkomgeving. De gespecialiseerde afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie herstelde de grandeur van honderd jaar geleden én paste de modernste techniek toe om het gebouw duurzaam te maken voor de komende eeuw.

29 nov 2019

Ontwikkelingsovereenkomst voor hoogbouwproject MARK getekend

Ontwikkeling hoogbouw Leidsche Rijn kan van start. Op vrijdag 29 november jl. vond de ondertekening plaats van de ontwikkelingsovereenkomst voor het hoogbouwproject MARK in Leidsche Rijn. Namens de gemeente Utrecht ondertekende wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn) de overeenkomst met TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en J.P. van Eesteren en Stadswaarde, die hun krachten voor dit project hebben gebundeld onder de naam KEES (een samenvoeging van de eerste letters van de bedrijfsnamen). Met deze ondertekening kan de verdere ontwikkeling van het iconische hoogbouwproject in Leidsche Rijn starten. In deze fase werkt het samenwerkingsverband KEES de plannen meer gedetailleerd uit in een voorlopig ontwerp.

29 nov 2019

Faunapassages Naardermeer

Mobilis heeft samen met Hegeman Bouw en Infra recentelijk het project Faunapassages Naardermeer opgeleverd.

28 nov 2019

Ontwikkeling hoogbouw Leidsche Rijn kan van start

Op vrijdag 29 november jl. vond de ondertekening plaats van de ontwikkelingsovereenkomst voor het hoogbouwproject MARK in Leidsche Rijn.

28 nov 2019

Eerste huurders in appartementencomplex Schikgodinnen Lage Bothof

De 100 appartementen van het nieuwe appartementencomplex De Schikgodinnen aan de Lage Bothofstraat in Enschede zijn klaar. Het complex heeft zijn naam ontleent aan het kunstwerk ‘De Schikgodinnen’ uit de eerder gesloopte Gerzhi-hal.