Dag van de bouw

Deze TBI-projecten kun je op de Dag van de Bouw bezoeken

13 jun 2022

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe techniek-, bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni. Ook verschillende TBI-ondernemingen stellen hun projecten open: 

Aquarius, Amstelveen (ERA Contour) 

In opdracht van corporatie Eigen Haard renoveert ERA Contour het gebouw ‘Aquarius’ in Amstelveen. Zij renoveren de algemene ruimten, vervangen de installaties, plaatsen nieuwe trappen en liften, isoleren de gevels, vernieuwen de kozijnen en voegen een extra verdieping toe. De sloopwerkzaamheden zijn in de zomer van 2021 gestart en de verwachting is dat alle woningen in 2023 zijn opgeleverd. Het team van Aquarius ontvangt je graag op de bouwplaats. Zij gaan voor je de steigers op en vertellen alles over deze bijzondere renovatie.

Locatie: 

Watercirkel 372
1186 NH Amstelveen

Bezoekuren: 

10:00 uur - 13:00 uur 

Nieuwe snelweg A13 – A16, Rotterdam (Croonwolter&dros en Mobilis) 

Het is een van de meest imposante infraprojecten van dit moment: de A13 en A16 Rotterdam.  De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2024 gaat de weg open voor verkeer. Tijdens de Dag van de Bouw is de bouwplaats open voor publiek. Je kunt een kijkje nemen in de tunnel in aanbouw, de Expo A16 Rotterdam is geopend en ook voor de kinderen is er een programma. Zo kom je meer te weten over thema's als ontwerp, techniek, bouw, inpassing en duurzaamheid. 

Ook kun je het materieelplein bezoeken, waar TBI-onderneming MDB verschillende materieelstukken laat zien. 

Locatie: 

Mollenplaats
2661 GR Rotterdam, Bergschenhoek 

Bezoekuren: 

10:00 uur - 15:00 uur 

Onderdoorgang Ouddiemerlaan, Diemen (Mobilis)  

Combinatie Mobilis - Hegeman bouwt in opdracht van de gemeente Diemen en ProRail de spooronderdoorgang te Diemen. Het is een integraal project waarbij niet alleen een spooronderdoorgang wordt gerealiseerd, maar tevens de gehele stationsomgeving wordt aangepakt. De spoorwegovergang zorgde al jaren voor gevaarlijke situaties en voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. De nieuwe spooronderdoorgang ligt op de plek waar ook de vorige overweg lag. Een tijdelijk overweg zorgt ervoor dat verkeer tijdelijk veilig omgeleid wordt. Tevens is onderdeel van het project het geheel aanpakken de gehele stationsomgeving.

Locatie:

Ouddiemerlaan 
1111PG gemeente Diemen

Bezoekuren: 

10:00 uur - 14:00 uur 

Singelgrachtgarage-Marnix, Amsterdam (Mobilis) 

In opdracht van de gemeente Amsterdam bouwt Mobilis een parkeergarage onder de Singelgracht: de Singelgrachtgarage-Marnix. In de garage is straks ruimte voor 800 auto's. Ongeveer 80 procent van de parkeerplaatsen is bedoeld voor auto's van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. Er komen tachtig elektrische laadplekken en dat aantal kan in de toekomst uitgebreid worden naar 800. Door het verplaatsen van de bovengrondse parkeerplaatsen naar de ondergrondse garage ontstaat extra ruimte voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers.

Locatie:

Tweede Marnixplantsoen 
1015ZP Amsterdam 

Bezoekuren: 

11:00 uur - 15:00 uur 

Meer weten over de Dag van de Bouw?

Lees meer

Breda Botanique, Chassékazerne (Nico de Bont) 

Deze voormalige kazerne uit 1899 bevatte alle functies in één gebouw, om op kleine oppervlakte huisvesting te bieden aan twee bataljons. Een plek waar men verbleef en elkaar ontmoette. Vertaald naar het heden brengt Nico de Bont sociale en commerciële activiteiten samen in het gebouw, met een nieuwe en toekomstbestendige invulling. Breda Botanique wordt een plek waar men elkaar ontmoet in het oude Rijksmonument, de binnentuinen en de grote botanische kas in het hart van het gebouw. Groen stedelijk leven staat centraal.

Locatie:

Parade 10 - 14
4811 DZ, Breda

Bezoekuren: 

11:00 uur - 15:00 uur 

N307 Roggebot - Kampen (Mobilis)  

In het gebied tussen Dronten en Kampen werken de provincies Flevoland en Overijssel, samen met het Rijk, aan de vernieuwing van de N307, de bouw van een nieuwe brug en het weghalen van de Roggebotsluis. Het project N307 Roggebot-Kampen is onderdeel van het IJsseldelta Programma en draagt bij aan de bereikbaarheid en veiligheid in de regio. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Roggebot, bestaande uit de bedrijven Mobilis, Van Gelder en Van den Herik. Tijdens de dag van de bouw stellen zij de keet en het bouwterrein open voor publiek. Er is gelegenheid om vragen te stellen, er worden rondleidingen gegeven en er zijn verschillende activiteiten voor kinderen.

Locatie:

Flevoweg 90
8265PL Kampen

Bezoekuren: 

10:00 uur - 15:30 uur 

A9 Badhoevedorp-Holendrecht, Amstelveen (Voorbij Funderingstechniek)  

Betreed de wereld van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht tijdens de Dag van de Bouw. Neem plaats in één van de bouwmachines, bekijk de toekomstige A9 vanaf het uitkijkpunt met een VR bril, fiets mee met onze voorlichters langs de werkzaamheden aan de A9 en ga op de foto als echte bouwvakker! Kom naar de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni en betreed de wereld van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht!

Locatie:

Stadsplein 103
1181ZM Amstelveen

Bezoekuren: 

12:00 uur - 17:00 uur 

Tussenschenwijck, Amstelveen (Croonwolter&dros)  

Bij ‘Tussenschenwijck’ aan de Zeestraat werkt aannemer Croonwolter&dros op het terrein van het nieuwe transformatorstation. Met een speciale looproute krijgt u deze dag een unieke kans om dit bouwterrein te bezoeken. Ook hier worden verschillende kraampjes ingericht om u mee te nemen in de werkzaamheden. Op ons naastgelegen Informatiecentrum laten we kinderen zelf stroom maken.

Locatie:

Bekijk deze website

Bezoekuren: 

10:00 uur - 16:00 uur 

Amsterdam Zuidas (Mobilis)  

Een uniek kijkje achter de schermen in Zuidas; het nieuwe centrum van Amsterdam! Maak kennis met dit dynamische gebied waar werken, wonen en leven samenkomen. Begin met een cappuccino van de barista’s op het Gustav Mahlerplein, pal naast station Amsterdam Zuid. Waag je daarna op verboden terrein: een elektrisch treintje brengt je naar plekken waar je normaal gesproken nooit mag komen. Bekijk bijvoorbeeld de bouw van de nieuwe stationspassage en hoor waarom de A10 hier straks ondergronds gaat. Of stap in een van onze elektrische treintje en breng een bezoek aan de bouwplaats van het multifunctionele gebouw Crossover, hier is het hoogste punt van het kantorencomplex dan net bereikt en kijk je van grote hoogte Zuidas over. 

Locatie:

Gustav Mahlerplein 
1082 MA Amsterdam

Bezoekuren: 

10:00 uur - 16:00 uur