Croon en Wolter & Dros trots op Polak Building van Erasmus Universiteit Rotterdam

31 aug 2015

Op maandag 31 augustus 2015 is het multifunctionele onderwijsgebouw “Polak Building” op de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam geopend. TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn verantwoordelijk voor alle installaties in het gebouw dat door architect Paul de Ruiter is ontworpen. De bouwer was SMT Bouw & Vastgoed.

Duurzame omgeving

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft als ambitie tot de meest duurzame campussen van Nederland te behoren. Het nieuwe gebouw past hier goed bij: Polak Building heeft een duurzame klimaatinstallatie, geoptimaliseerde isolatie, natuurlijke ventilatie en een minimale technische installatie, volgens het principe ‘natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet’. Duurzame technieken zoals warmte- koudeopslag in de bodem, optimaal daglicht, energieterugwinning en slimme verlichting dragen bij aan het doel een zeer energiezuinig gebouw te realiseren.

Flexibel

Daarnaast is het gebouw zo ingericht dat flexibel kan worden omgegaan met de ruimte. Want nu voorziet het gebouw in studieplekken, huisvest het tijdelijk de universiteitsbibliotheek en is er ruimte voor horeca, maar in de toekomst kan de functie van het gebouw relatief gemakkelijk worden aangepast naar de wensen en behoeften van dat moment.

Meegroeien

De vitaliteit van een gebouw is niet alleen aan de orde als het nieuw wordt opgeleverd, maar juist ook de jaren erna. Om te voorkomen dat een gebouw na verloop van tijd zijn charme verliest, besteden Croon en Wolter & Dros veel aandacht aan het flexibel inrichten van installaties zodat bij wijziging van de gebouwfunctie hierop kan worden geanticipeerd. Polak Building gaat wat dat betreft een mooie toekomst tegemoet.

Meer informatie over Polak Building vindt u hier.