Bezoek ons op de Erfgoedfair

10 sep 2015

Op zondag 27 september a.s. neemt TBI-onderneming Nico de Bont deel aan de Erfgoedfair op Landgoed Mattemburg nabij Bergen op Zoom. Een prachtige locatie, die wij ooit onder handen hebben mogen nemen om in oude glorie te herstellen.

Tijdens de Erfgoedfair brengen wij monumentenonderhoud als thema onder de aandacht van bezoekers. Een belangrijk onderdeel van ons vak om ook op kleine schaal ervoor te zorgen dat monumenten behouden kunnen worden voor de toekomst. Juist onze integrale aanpak ik daarin onderscheidend ten opzichte van gespecialiseerde vakamensen. Wij kijken niet alleen naar schilderwerk, het houtwerk of het monumentale voegwerk, maar kijken naar het geheel. Over de grenzen van de specialistisch vakman heen. Wij geven advies en selecteren de juiste vakman die onder onze supervisie het vakwerk verricht. Wij garanderen de kwaliteit en regelen de planning. Wij voeren inspecties uit en met onze meerjaren onderhoudsplanning kunt u anticiperen op mogelijk toekomstige restauratiewerkzaamheden. Met als doel: comfortabel en zorgeloos wonen in historisch erfgoed.

Tijdens de Erfgoedfair verzorgen wij ook rondleidingen en lezingen.

Rondleiding: Restauratie orangerie en theehuis

Bent u benieuwd wat de gravin écht deed in een theehuis tijdens de 17e eeuw? Wilt u weten wat voor ondergrondse wereld er schuilgaat in het theehuis? Bent u nieuwsgierig naar de ontdekkingen die wij tijdens de restauratie van de Orangerie opdeden? De restaurateurs van Nico de Bont geven een rondleiding over het terrein met bijzondere en unieke verhalen over hun restauratiewerkzaamheden.

Lezing: Van kasteel Ruurlo tot Carel Willinkmuseum

De restaurateurs van Nico de Bont geven je een kijkje in de bijzondere restauratiewereld. Zij vertellen vol passie over hun aanpak van de totaalrestauratie en herbestemming van Kasteel Ruurlo tot Carel Willinkmuseum, dat eind september klaar is. Bent u benieuwd hoe dit proces is verlopen, waar zij tegenaan liepen, welke oplossingen er bedacht zijn en naar de bijzondere anekdotes tijdens deze restauratie? Dan zien we u graag bij onze lezing.