Actueel

30 apr 2021

Verbouw & Onderhoud Nico de Bont start met restauratie kerktoren in Wouw

Afgelopen week is de restauratie van de imposante kerktoren van de St. Lambertuskerk in Wouw gestart. De officiële opdracht is tijdens een kleine bijeenkomst getekend door Piet Backx, voorzitter van het kerkbestuur en Boudewijn de Bont, directievoorzitter van Nico de Bont.

29 apr 2021

NIEUWE VOETGANGERSBRUG IN DE WETENSCHAPPERSBUURT IS OFFICIEEL GEOPEND

Schiedam is een bijzondere voetgangersbrug rijker, namelijk een die bedacht is door buurtbewoners van de Wetenschappersbuurt. Wethouder Jeroen Ooijevaar en bewoners van de Wetenschappersbuurt vierden op 30 april 2021 de komst van de nieuwe brug aan de Buys Ballotsingel. Dit deden zij door een grote strik bij de entree van de brug door te knippen. De brug is daarmee officieel geopend. Na jaren van sloop, renovatie, nieuwbouw en het herinrichten van openbaar gebied is de komst van de brug één van de slotstukken van de algehele gebiedstransformatie van de Wetenschappersbuurt. De gemeente Schiedam, woningcorporatie Woonplus, ERA Contour, sloopbedrijf Oranje en buurtbewoners werkten in deze ontwikkeling nauw met elkaar samen.

29 apr 2021

Eerste paal uitbreiding Hogeschool Leiden

Vandaag werd bij Hogeschool Leiden het symbolische startschot gegeven voor de uitbreiding van de eigen campus op het Leiden Bio Science Park. De bouw van het zes verdiepingen hoge gebouw is in handen van TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros en wordt eind 2022 opgeleverd.

28 apr 2021

Nico de Bont en PelserHartman starten meerjarig partnership

Deze week ondertekenden Boudewijn de Bont, directievoorzitter van Aannemingsbedrijf Nico de Bont, en Jeroen Pelser, oprichter en directeur van ingenieursbureau PelserHartman, een meerjarig partnership. De twee bedrijven verbinden zich voor in ieder geval drie jaar aan elkaar. Boudewijn: “Als je op voorop wilt blijven lopen in de markt, moet je met de allerbeste partijen samenwerken. Dan kan je samen vooruit. Samen groeien.”

23 apr 2021

Update ver- en nieuwbouwproject De State in Hillegersberg: van casco tot vernieuwd revalidatiecentrum

In opdracht van Fundis Vastgoed heeft de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren vandaag de tweede fase van ver- en nieuwbouwproject De State in Hillegersberg opgeleverd. Het project bestaat uit drie gebouwdelen, die elk in een eigen fase worden aangepakt. Tijdens elke fase bleven de andere twee gebouwdelen steeds volledig in gebruik door patiënten, medewerkers en bewoners van De State.

21 apr 2021

BOUW VERNIEUWDE RODE DORP ALPHEN AAN DEN RIJN OFFICIEEL VAN START

Samen met de nieuwe bewoners stonden woningcorporatie Woonforte en TBI-onderneming ERA Contour op dinsdagmiddag 20 april stil bij de start van de nieuwbouw in het Rode Dorp. In opdracht van Woonforte realiseert ERA Contour in de karakteristieke Alphense buurt 172 nieuwe eengezinswoningen, in 3 fases. De 100 jaar oude woningen uit de eerste fase zijn gesloopt en deze week is ook de bouw van de eerste 42 woningen officieel begonnen. Om die start op een passende manier te vieren, groef een van de bewoners van het Rode Dorp samen met haar kleinkinderen een tijdcapsule in met herinneringen aan de huidige buurt en wensen voor de toekomst.

20 apr 2021

HEVO steunt het Childslife Learn Programma

Voldoende bewegen en mentaal fit blijven zijn nu - in coronatijd - extra belangrijk. Om regelmatig te blijven bewegen hebben alle HEVO-collega’s het ‘ommetje’ (om te lopen) van de Nederlandse Hersenstichting gedownload. In de maand maart zijn er in totaal 1.763 ommetjes gelopen en maken we 1.763 euro over aan ChildsLife. Op deze manier hebben we op een actieve manier een bedrag bij elkaar verzameld voor ChildsLife.

20 apr 2021

Succesvolle plaatsing fietsviaduct project Kempenbaan

Afgelopen weekend is fietsviaduct Locht succesvol gemonteerd boven de Rijksweg A67 te Veldhoven als onderdeel van project Aanleg Kempenbaan West.

19 apr 2021

Bouwteamvoordelen bij complexe waterprojecten: eerlijke prijs, tijdwinst én kostenbesparing

De Combinatie Mobilis Croonwolter&dros (CMC) startte in november 2020 in bouwteamverband met twee projecten voor het Hoogheemraadschap van Delfland. Het bouwteam werkt aan het integrale ontwerp en de voorbereiding van een zoetwaterfabriek voor het project S.C.H.O.O.N. en een nazuiveringsinstallatie voor een Collectieve Zuivering op Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Nieuwe Waterweg. Deze samenwerkingsvorm krijgt steeds meer navolging bij andere waterschappen.

19 apr 2021

Eerste woontoren Sluisbuurt: 289 energiezuinige appartementen

Een intensieve samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Syntrus Achmea en ontwikkelende bouwer J.P. van Eesteren maakt mogelijk dat er 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen worden gerealiseerd in de Sluisbuurt. Het wordt de eerste woontoren in de nieuwe buurt op Zeeburgereiland.