Actueel

21 jan 2020

Ontvangstschacht klaar voor aankomst tunnelboormachine

In de afgelopen dagen is de ontvangstschacht onder water gezet, ter voorbereiding op de aankomst van tunnelboormachine Gaia. Het water in de bouwkuip staat net zo hoog als het grondwaterpeil.

20 jan 2020

J.P. van Eesteren transformeert opnieuw Amsterdamse grachtenpanden tot modern kantoor

Opnieuw transformeert J.P. van Eesteren een reeks Amsterdamse grachtenpanden tot een modern, duurzaam kantoorgebouw. De gespecialiseerde afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) levert vandaag het project Achtergracht 4-22 op: de transformatie van maar liefst 6.000 m2 aan kantooroppervlak in een reeks geschakelde grachtenpanden.

17 jan 2020

Zonlicht in de tunnel van de Rijnlandroute

Wereldprimeur leidt tot forse energiereductie De RijnlandRoute krijgt een wereldprimeur met direct zonlicht bij de inritten van de tunnel met behulp van glasvezel. Een systeem met lenzen op het tunneldak en glasvezel voor transport brengt zonlicht zonder kwaliteitsverlies tot honderd meter in de tunnel. Een duurzame oplossing, omdat de verlichting bij tunnels een echte energievreter is. De innovatie kan leiden tot een reductie van 10-20% van het totale energieverbruik van de tunnel in de RijnlandRoute.

16 jan 2020

Versterking directieteam

Het directieteam van Koopmans Bouwgroep is sinds 1 januari 2020 versterkt. Kristian Makkinga en Nico van der Zee vervullen vanaf die datum de functie van adjunct-directeur.

15 jan 2020

Eekels | TBI faciliteert Siemens trainingen in Kolham

Eekels faciliteert namens Siemens in 2020 de volgende trainingen op de Eekels trainingsfaciliteit in Kolham:

15 jan 2020

Trotse deelnemer Baas van Morgen

Hazenberg is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 staat directeur Boudewijn de Bont voor een dag zijn stoel af aan een leerling van het VMBO. Ons bedrijf maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

15 jan 2020

Succesvolle proefvaart “Arklow Accord”

Scheepswerf Ferus Smit Westerbroek heeft op vrijdag 10 Januari jl. de “Arklow Accord” bouwnummer FS438 na een succesvolle proefvaart vanuit Delfzijl/de Eemshaven overgedragen aan de reder. Eekels | TBI heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het tweede schip uit de serie van zes nieuwe 8600 dwt die worden gebouwd voor de Ierse reder Arklow.

13 jan 2020

Werkzaamheden na aankomst tunnelboormachine

In de komende weken boort Gaia het laatste deel van de tunnel, tussen de spoorlijn en de ontvangstschacht (in de Stevenshof in Leiden, ter hoogte van de Gerda Brautigamsingel). Vanaf eind deze maand verwachten wij dat de tunnelboormachine arriveert in de ontvangstschacht.

12 jan 2020

De rioolwaterzuivering van de toekomst is kostenneutraal en flexibel inzetbaar

In Nederland beschouwen we schoon water als een vanzelfsprekendheid, maar het is nog niet zo lang geleden dat de levensverwachting van mensen een stuk lager lag door een gebrek daaraan. De ontwikkeling van waterzuivering speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de levensverwachting. Dat maakt het belangrijk voor waterschappen om de risico’s goed te managen. Klimaatverandering is één van die risico’s. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) zet zelf een belangrijke stap tegen klimaatverandering met de bouw van een modulaire waterzuiveringsinstallatie.

10 jan 2020

Lezen: Veiligheidsfilosofie als onderdeel van de bedrijfsvoering

Onze veiligheidsfilosofie is TOVF en staat altijd centraal bij al onze activiteiten. We werken veilig of we werken niet. Lees hier alles over in ons artikel van editie 6 van GWW.