Actueel

21 feb 2020

STADLANDER EN ERA CONTOUR BOUWEN SAMEN AAN EEN NIEUW SCHELDEBALKON IN BERGEN OP ZOOM

Woningcorporatie Stadlander heeft ERA Contour gekozen voor de nieuwbouw op het Scheldebalkon in Fort-Zeekant, Bergen op Zoom. Het gaat om de nieuwbouw van circa 115 woningen in de eerste fase van het project. De volkswijk Fort-Zeekant is een wijk met een boeiend verleden dat ooit aan de Schelde lag.

20 feb 2020

Medewerkers Groothuis ronden opleiding Interne Kwaliteitsborging af

Deze week hebben twee collega's met succes hun opleiding Interne Kwaliteitsborging afgerond. Dit is belangrijk met het oog op de naderende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Mede door deze opleiding zijn deze collega's zich nog meer bewust geworden van de verwachtingen van de opdrachtgever en eindgebruiker en dragen zij actief bij aan het voldoen van de veranderende wet- en regelgeving. De opleiding volgden zij via SKOOB (stichting kennisoverdracht, onderzoek en ontwikkeling bouwprocesmanagement).

20 feb 2020

TBI participeert in prefab elementenbouwer Homeblocks

TBI heeft aandelen gekocht in prefab elementenbouwer Homeblocks. Opgericht door Giesbers Holding en VORM om de omslag naar betaalbaar wonen in Nederland te versnellen. TBI wordt mede-eigenaar van deze jonge startup. De participatie is een mooie aanvulling op het portfolio van het concern en helpt bij haar strategie om de energietransitie en modulaire bouw in de woningbouw te bespoedigen.

18 feb 2020

ERA CONTOUR ONDERTEKENT LANGER THUIS AKKOORD ROTTERDAM

Rotterdammers moeten oud kunnen worden in hun eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. Daarom ondertekenden 40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente vandaag het ‘Langer Thuis Akkoord’. Het doel van het akkoord is om de komende vijf jaar voldoende passende woningen voor Rotterdamse ouderen te realiseren, in de eigen wijk.

14 feb 2020

Rijnlandroute - spectaculaire hijsklus graafwiel

Op 13 februari jl. stond er een spectaculaire hijsklus op het programma: het uithijsen van het graafwiel van de tunnelboormachine. Door de weersomstandigheden van de afgelopen week én de verwachting voor de komende dagen was het nog best spannend wanneer het ging gebeuren. Het graafwiel heeft een gewicht van maar liefst 150 ton en een doorsnede van 11 meter. Geen alledaags klusje dus.

13 feb 2020

Croonwolter&dros, J.P. van Eesteren en YES!Delft Students sluiten partnership

Croonwolter&dros en YES!Delft Students hebben een intensief partnership waarin bewustwording en enthousiasme samengaan met kennisdeling en innovatie. Samen met zusteronderneming J.P. van Eesteren kiest Croonwolter&dros voor een partnership dat zich bewust toelegt op studenten en ondernemerschap. “Croonwolter&dros en JP van Eesteren willen graag al haar kennis en ervaring inzetten om aanstormende jonge techneuten te helpen om hun innovaties in de markt te zetten”, aldus Eugène de Roodt, directeur Croonwolter&dros.

13 feb 2020

EDGE Olympic: Hoe is het werken in een kantoor met een keur een keurmerken?

EDGE Olympic kreeg dit voorjaar het platinum WELL-certificaat dat gezonde gebouwen toetst. En het kantoor kon al bogen op een reeks fraaie keurmerken. Wat betekent dit voor de gebruikers? Hoe fijn is het om hier te werken? Dat vragen we Florijn Vriend, die zich als Product Lead Wellbeing bij EDGE inzet voor het creëren van een gezonde werkomgeving.

12 feb 2020

J.P. van Eesteren ontmantelt oude EOB-gebouw op steenworp afstand van het gloednieuwe

“Gebouwen opblazen, dat gebeurt eigenlijk niet meer. Het spannende aan slopen, zit tegenwoordig veel meer in het proberen maximale waarde te halen uit datgene wat er gesloopt wordt: circulair slopen. En dus gebeurt slopen tegenwoordig zeer gecontroleerd. En op dit project zeker.” Aan het woord is Henk Vink, CEO van Vink. Dit multidisciplinaire bedrijf uit Barneveld sloopt in opdracht van aannemer J.P. van Eesteren het voormalige kantoor van de Europese Octrooibureau (EOB) in Rijswijk, pal naast het gloednieuwe gebouw aan de A4.

06 feb 2020

Data gedreven Asset Management

Bij ondergronds bouwen ging het jarenlang om nieuwbouw. Dat begint drastisch te veranderen. Een groot deel van de infrastructuur stamt uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Daardoor staat de sector nu voor een enorme renovatieopgave en worden beheer en onderhoud steeds belangrijker.

05 feb 2020

Eekels | TBI betrouwbare partner bij aanleg hoogspanningsinstallaties

Eekels | TBI heeft een goede reputatie met betrekking tot de aanleg en onderhoud van hoogspanningsinstallaties.