Actueel

19 aug 2019

Maastunnel Rotterdam open

Na een grondige renovatie en restauratie en een geslaagde eindtest is de Maastunnel op maandag 19 augustus om 06:00 uur opengegaan voor verkeer. Dit na twee jaar richting Zuid gesloten te zijn geweest. Twee jaar waarin dag en nacht door honderden bouwhelden is gewerkt om het monument in ere te herstellen en te laten voldoen aan de veiligheidseisen van deze tijd. Gedurende die tijd werd een beroep gedaan op het geduld en begrip van buurtbewoners, reizigers en ondernemers en duizenden andere Rotterdammers. Een bijzonder moment!

16 aug 2019

Voor het eerst bij een bouwproject in Nederland zijn er mosschermen toegepast om fijnstof af te vangen

De combinatie Comol5, waarin Croonwolter&dros vertegenwoordigt, past voor het eerst bij een Nederlands bouwproject (Rijnlandroute) mosschermen toe om fijnstof af te vangen tijdens de bouw.

15 aug 2019

Update werkzaamheden Theemswegtracé

Funderingscombinatie FCVF (Funderingscombinatie Voorbij Franki) werkt al een tijd aan het Theemswegtracé in opdracht van Bouwcombinatie SaVe (BESIX, DuraVermeer, Mobilis TBI en Hollandia/Iemants). Wij delen graag een korte update met betrekking tot de vordering van onze werkzaamheden.

14 aug 2019

TenneT kiest voor intelligent modulair stationsontwerp Croonwolter&dros

Met de voorlopige gunning van het Proof-Of-Concept (POC) van de AIS hoogspanningsstations Hengelo en Nederweert aan Croonwolter&dros geeft TenneT TSO B.V. een belangrijke impuls aan het voorgenomen vervangingsprogramma van AIS hoogspanningsstations. Het doel van de POC is het door Croonwolter&dros ontwikkelde modulaire stationsontwerp gecontroleerd uit te rollen en gedane beloftes te toetsen. Het ontwerp moet zorgen voor een verbetering van de vervangingssnelheid, een reductie van de life cycle kosten, een kortere uitbedrijfname tijdens vervanging (VNB) en een vergroting van de onderhoudbaarheid & leveringszekerheid.

14 aug 2019

Station Heerlen na 103-urige buitendienststelling succesvol overgedragen aan Prorail

Maandag 5 augustus is om 04.35 uur het Station Heerlen succesvol overgedragen aan Prorail.

13 aug 2019

Officierswoningen klaar voor de toekomst

Nog vóór de kerst zitten onze huurders in ’s-Hertogenbosch-Zuid er weer warmpjes bij. Dat is het streven voor het onderhoudsproject dat we gaan uitvoeren aan ruim dertig karakteristieke woningen in de Karel de Vijfdestraat, Maximiliaanstraat en Karel de Stoutestraat. Een uitdagend project.

12 aug 2019

Vakmannen werken door voor opening Eusebius

Op enkele projecten wordt in de vakantie doorgewerkt. De Eusebiuskerk in Arnhem is daar een voorbeeld van. Zelfs tijdens de tropische temperaturen is hard gewerkt om er voor te zorgen dat de officiële opening in september door kan gaan.

01 aug 2019

TWEE NIEUWE WOONTORENS OP DRIEMASTERLOCATIE IN LEIDERDORP

Voor opdrachtgever Ballast Nedam verzorgt Comfort Partners de volledige installaties in de complexen zoals water, sanitair en HWA, CV voor vloerverwarming vanaf de stadsverwarmingset, WTW en elektra in de woningen en de algemene ruimten. De Driemasterlocatie ligt op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan in Leiderdorp. In samenwerking met Syntrus Achmea en Philadelphia gaat Rijnhart Wonen hier sociale huurwoningen bouwen. In week 46 starten wij onze werkzaamheden in een getrapte bouwplanning wat inhoud dat we in beide complexen tegelijk aan het werk zijn op verschillende verdiepingen.

01 aug 2019

Tewaterlating “Arklow Abbey” bij Ferus Smit Westerbroek

Op donderdag 18 juli jl. is de “Arklow Abbey”, bouwnummer FS437, succesvol te water gelaten bij Scheepswerf Ferus Smit Westerbroek. Eekels | TBI heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het eerste schip uit de serie van zes “Arklow A” 8600 dwt schepen die worden gebouwd als vervolg op de Arklow B-serie.

01 aug 2019

Nieuwe NEN norm 4288 voor ‘buurtbatterijen’ als opslagsysteem voor ‘elektrische energie’

‘Buurtbatterijen’ worden onder meer ingezet als buffer voor de tijdelijke opslag van zonne-energie. Zo kunnen tijdelijke overschotten aan zonnestroom later bij tekorten daaraan binnen collectieve micro-grids in buurten, wijken en woongebouwen direct weer worden verbruikt. Eind vorig jaar ging bij NEN de Werkgroep Buurtbatterijen van start met de ontwikkeling van een nieuwe norm en nu al draagt een eerste ontwerp de werktitel: NEN 4288 – Bedrijfsvoering van opslagsystemen voor elektrische energie.