Actueel

02 mrt 2021
placeholder

Aflevering 1 Domkerk Insight

Bevlogen projectleider Syquin van den Berg neemt je mee naar de bijzondere plekken in de Domkerk waar je normaal niet snel komt. "Ik hou van de historie van de gebouwen, het verhaal van de plek waar je aan het werk bent en het ambacht dat er bij komt kijken."

02 mrt 2021
placeholder

Hogeschool Leiden en TBI-bedrijven tekenen voor uitbreiding campus

Leiden, 2 maart 2021 – Vandaag hebben Hogeschool Leiden en de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de aannemingsovereenkomst getekend voor de uitbreiding van de campus op het Bio Science Park. “Mooi dat we zo gezamenlijk het onderwijs in Leiden meer de ruimte kunnen geven.”

01 mrt 2021
placeholder

Woontoren HAUT bereikt hoogste punt

De hybride houten woontoren HAUT aan de Amstel in Amsterdam heeft het hoogste punt bereikt. Het gebouw is een initiatief van Lingotto uit 2016, ontworpen door Team V Architectuur en Arup en gebouwd door J.P. van Eesteren. Na twee jaar ontwerpen en twee jaar bouwen is nu de vlag op 73 meter hoogte gehesen. Van een duurzame droom, naar een houten werkelijkheid.

26 feb 2021
placeholder

Werken aan een feilloze verkeersstroom

In 2013 werd de tweede Coentunnel opgeleverd. Dat was landelijk nieuws, maar dat zo’n essentieel stukje infrastructuur vervolgens dag en nacht onderhouden wordt is nauwelijks bekend.

25 feb 2021
placeholder

Krachten bundelen voor een klimaatneutraal 2050

In de markt worden grootse ambities neergelegd, door opdrachtgevers en marktpartijen maar vooral ook door onszelf. Nederland wil de emissies met bijna de helft terugdringen in 2030 en in 2050 klimaatneutraal zijn. Hoe ambitieus is dat? TV-presentator Lucas de Man vroeg dit aan drie bedrijven namelijk Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland, concullega’s in de infrawereld.

23 feb 2021

Martijn de Vries bouwt uniek schaalmodel van kraan 90DR voor Voorbij

Afgelopen vrijdag heeft Martijn de Vries zijn unieke schaalmodel van de Woltman Piling and Drilling Rigs gepresenteerd aan Rob de Graaf en Sjoerd Opdam. Na 3 jaar hard werken was Martijn klaar om het 1,70m hoge model, samen met Henk Woltman te overhandigen. Het is een 90DR met een RH45 boorkast, uitgevoerd in onze huisstijlkleuren. Het model was beloofd in 2017 bij de aankoop van 2 Woltman stellingen. Het kostte ruim 3 jaar om het helemaal met de hand te maken. Daarvoor zijn alle soorten materialen en technieken gebruikt.

23 feb 2021

Podcast over duurzaamheid

Hans de Man ging met Chief Engineer Rick van het TU Delft Solar Boat Team in gesprek over Duurzaamheid. Wat is duurzaamheid binnen de scheepsvaart. Hoe zit het nu? En hoe moeten we verder? Luister mee om hier meer over te horen.

23 feb 2021

Nieuwbouw Hoge Woerd in Utrecht

Bijzonder duurzaam in elk denkbare vorm: Van circulair beton tot het terugwinnen van warmte uit douchewater, van cradle-2-cradle tegels tot het leveren van bouwmaterialen met elektrische bakfietsen: bij de ontwikkeling en realisatie van woonzorgcentrum Hoge Woerd is vrijwel geen enkele mogelijkheid om duurzaam en circulair te bouwen onbenut gelaten.

23 feb 2021
placeholder

Samenvoeging van Comfort Partners Zeeland en Croonwolter&dros regio Zuid-West

23 februari 2021 | Hoog kennisniveau en regionale slagkracht herenigd Per 1 januari 2021 is woningbouw specialist Comfort Partners in regio Zeeland samengevoegd met technisch dienstverlener Croonwolter&dros. Door

18 feb 2021

Veilige, duurzame en toekomstbestendige huisvesting voor GGD’S

De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s) moesten vorig jaar razendsnel opschalen als crisisorganisatie en stonden ineens volop in de schijnwerpers. Eén ding werd glashelder: flexibele en toekomstbestendige huisvesting is voor de GGD cruciaal om haar taken goed te kunnen uitvoeren.