Actueel

17 jan 2022

Herbouw Heineken Hoek aan Leidseplein gestart

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren is gestart met de herbouw van de zogenoemde ‘Heineken Hoek’ aan het Leidseplein. Het nieuwe pand, dat naar verwachting in de zomer volgend jaar opgeleverd wordt, bevat naast een hotel ook ruimte voor andere horeca. De spectaculaire, transparante dubbele gevel zorgt voor een heerlijk helder en fris aanzicht van het Leidseplein.

14 jan 2022

Gemeente 's-Hertogenbosch krijgt een modern erfgoedcentrum

Dit voorjaar start de verbouwing van het Groot Tuighuis. Het monumentale gebouw, de uit 1430 daterende voormalige St. Jacobskerk, krijgt op de gehele begane grond een publieksfunctie. Inwoners en bezoekers kunnen hier met unieke historische bronnen het verhaal van Gemeente 's-Hertogenbosch beleven en er zelf aan bijdragen.

12 jan 2022

TBI Infra en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk nemen strategisch belang in City Barging BV

Sprong voorwaarts in emissieloos transport over water! TBI Infra B.V. en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk BV hebben eind 2021 een strategisch belang in het Amsterdamse City Barging BV genomen, één van de bedrijven van de Rutte Groep. City Barging is een duurzame transporteur van bouwmaterialen en afval over water in de Amsterdamse markt.

10 jan 2022

Nieuw kantoor Apeldoorn: medewerkers nemen intrek in smart building

In een prachtig, slim kantoorgebouw, gelegen aan de Fauststraat 3, is de nieuwe werkomgeving gevestigd van Croonwolter&dros in Apeldoorn. Vorig jaar zijn de medewerkers van de locatie Wilmersdorf al naar deze plek verhuisd. Op maandag 10 januari 2022 verlieten de collega’s de Landdrostlaan en namen ook hun intrek in het pand aan de Fauststraat.

05 jan 2022

Infraproject A16 Rotterdam schrijft geschiedenis voor Rotterdam en omstreken

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt de A16 Rotterdam, een rijksweg tussen de A15/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport, gerealiseerd. De A16 wordt met 11 kilometer verlengd aan de noordrand van Rotterdam inclusief een 2,2 km lange tunnel die net zoals de weg zelf energieneutraal zal zijn.

21 dec 2021

Energiesnelweg in Groningen leidt stroom in goede banen: ‘Letterlijk’

De Energietransitie krijgt vorm in Groningen. Daar werkt Mobilis binnen de combinatie Switch samen met TenneT aan een nieuwe energieweg om elektriciteit van energiecentrales en Deense windparken op te vangen. Met 120 dubbele 380 kV masten wordt de stroom letterlijk in goede banen geleid, weet KAM-expert Ralph Wilde. Zeven vragen over masten, energietransitie, veiligheid, Groningse vergezichten en een Gouden Helm.

21 dec 2021

Koekoek voor de mooiste kroon

De Haagse skyline wordt opgesierd door twee nieuwe woontorens. Vooral de spectaculair vormgegeven bovenste verdiepingen, met afbrokkelende contouren, geven de gebouwen iets iconisch. Maar ja… hoe bouw je zoiets? De koekoek brengt uitkomst.

20 dec 2021

Samen bouwen aan een project met impact: nieuwe kliniek CCN in Slotervaart

Cardiologie Centra Nederland (CCN) opende onlangs de deuren in het voormalige Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Als grootste en meest innovatieve vestiging van CCN is dit het vlaggenschip van de keten. Ook voor het voormalige Slotervaart Ziekenhuis, dat volop bezig is zich te transformeren tot het veelzijdige Slotervaart Centrum voor Zorg is de opening een mijlpaal.

20 dec 2021

Succesvolle onderwaterbetonstort Singelgrachtgarage-Marnix

In de Amsterdamse binnenstad, aan de rand van de Jordaan, bouwt Mobilis de Singelgrachtgarage-Marnix in opdracht van de gemeente Amsterdam. Vanaf 2024 kunnen er 800 auto’s onder de Singelgracht parkeren.

15 dec 2021

Westpoort - De poort naar verbinding voor Alliander

De bouw van Westpoort, het nieuwe regiokantoor voor netwerkbedrijf Alliander in het Amsterdamse havengebied Sloterdijk, is gestart. Op dinsdag 14 december werd de eerste paal geslagen. Na 100 jaar neemt Alliander binnenkort afscheid van haar locatie aan de Spaklerweg in Amsterdam. Vanaf 2023 is Westpoort het regiokantoor voor Alliander waar kantoren, magazijn, werkplaats en opleidingslocaties samenkomen.