Actueel

09 aug 2022

Spannende Hyperloop-finale: ‘De Delftse pod zweeft. Echt!’

Verwacht geen paarse loper of vijfsterren-lunch, maar des te meer passie bij de finale van de Hyperloop. Met een wereldprimeur: de eerste zwevende pod van team TUDelft. Test, test, check, check….En daar ging die. Gejoel, applaus. Het is gelukt! Dan ben je trots dat je als TBI-onderneming daar aan bijdraagt.

08 aug 2022
placeholder

Croonwolter&dros brengt bestaande kunstwerken digitaal in beeld

Bij vervanging- en renovatiewerkzaamheden is het van belang dat je precies weet wat er aanwezig is. Veel tunnels, bruggen en sluizen stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw en

13 jul 2022
placeholder

Slim gebouwbeheersysteem met real-time inzicht

Matrix Innovation Center in Amsterdam gaat gebruikmaken van de slimme gebouwmonitoring van Truestate. Truestate is een integraal dataplatform om gebouwprestaties real-time te monitoren en te optimaliseren.

11 jul 2022

ERA Contour en Rikx slaan de handen ineen en helpen lokale sociaal-maatschappelijke initiatieven op weg

ERA Contour en stichting Rikx gaan de komende jaren samenwerken aan de gedeelde ambitie bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen. Daarvoor ondertekenden Bianca Seekles, directievoorzitter van ERA Contour en Wouter Vos, oprichter stichting Rikx onlangs de samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking betekent dat ERA Contour via het platform van stichting Rikx de komende jaren meerdere sociaal ondernemers financieel steunt met een bijdrage van € 58.000 om hun plannen te realiseren. Daarbij gaat het om sociaalmaatschappelijke projecten om kwetsbare inwoners van Rotterdam aan het werk te helpen. Denk o.a. aan langdurig werklozen, mensen met een beperking en mensen in de bijstand.

07 jul 2022

Woongroep voor ‘gevleugelde vrienden’ bij Huize Vincentius Udenhout

De watertoren van het voormalige Vincentiusklooster te Udenhout (1927) wordt gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de komst van kerkuilen, zwaluwen en vleermuizen. In deze zogenaamde ‘Faunatoren’, die in augustus wordt opgeleverd, zal ook onderzoek verricht worden. De restauratie van de watertoren is de eerste fase van het woningbouwproject Vincentius,.

05 jul 2022

TBI is hoofdsponsor, en praktische partner, van Delft Hyperloop

TBI is de hoofdsponsor van Delft Hyperloop VI, een D:Dream team van de TU Delft. Al sinds 2016 werken opeenvolgende studententeams aan de ontwikkeling van een hyperloop, een soort buizenpost waarmee mensen en vracht supersnel en heel energiezuinig kunnen worden vervoerd. Van 18 tot 24 juli wordt in Hilversum de European Hyperloop Week gehouden. Daar geeft Delft Hyperloop, samen met 32 andere teams uit de hele wereld, een competitieve demonstratie van de resultaten die zij al hebben geboekt.

05 jul 2022

ERA Contour en Synchroon starten met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in Nieuw Delft

ERA Contour en Synchroon zijn gestart met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in duurzaam deelgebied Nieuw Delft! Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft verrichtte de feestelijke handeling tijdens het start bouw event op 30 juni 2022. De wethouder ontkurkte op ludieke wijze een fles champagne onder toeziend oog van kopers en projectbetrokkenen die de mijlpaal van het nieuwbouwproject meevierden.

28 jun 2022

Totaalafsluiting Westerscheldetunnel

Ieder jaar is er een totaalafsluiting van de Westerscheldetunnel. Hierbij zijn beide tunnelbuizen en de tunnelwegen vrij van verkeer en vindt er groot onderhoud plaats.

28 jun 2022

Oranje Loper: Vernieuwen brug 108, De Clercqstraat over de Da Costagracht gestart

Mobilis en Dura Vermeer zijn in het samenwerkingsverband “Piet Kamer 2.0” gestart met de vernieuwing van de eerste brug uit het programma “Oranje Loper”. Het betreft brug 108, op de De Clercqstraat over de Da Costagracht. Dit is de eerste van negen bruggen die in opdracht van de gemeente Amsterdam wordt uitgevoerd.

22 jun 2022

Rijnland zet in op verduurzamen van afvalwaterproces

De komende jaren gaat Rijnland aan de slag met drie zuiveringen in Noord-Holland. De werkzaamheden staan in het teken van renovatie, vervanging en uitbreiding. Rijnland kijkt naar de toekomst en wil met deze werkzaamheden een belangrijke stap zetten in het verbeteren van de zuiveringsresultaten en de inzet van duurzame energie.