Actueel

18 okt 2021

Vervolg e-CO2tainer een feit!

Op maandag 4 oktober heeft in het noorden van Nederland de overdracht plaatsgevonden van de e-CO2tainer. In opdracht van Mobilis heeft Eekels de eerste van 5 e-CO2tainers geleverd. Wat begon met het verzoek om laadpalen te regelen, draaide uit op een ingenieuze energieleverancier voor complete bouwplaatsen. Voor de productie van de e-CO2tainer is nu TBI-onderneming Eekels onze partner en daar zijn ze heel ver met generatoren op waterstof.

18 okt 2021

Eekels TBI I levert belangrijke bijdrage aan succesvolle proefvaart “Arklow Clipper”

Op vrijdag 15 oktober jl. is de “Arklow Clipper” bouwnummer FS429 na een succesvolle proefvaart vanuit de Eemshaven door Scheepswerf Ferus Smit Westerbroek opgeleverd.

18 okt 2021

Opening RWZI Weesp

Eerste Full Scale ICEAS in Nederland in bedrijf genomen Op 14 oktober vond de officiële opening plaats van de rioolwaterzuivering in Weesp. De installatie is sinds februari 2020 in bedrijf en is de eerste in Nederland waar gebruik gemaakt wordt van het zogenaamde ICEAS systeem.

18 okt 2021

Nieuwe multifunctionele funderingskraan Woltman 160DR

Wij zijn trots! We hebben weer een splinternieuwe groene machine aan de vloot mogen toevoegen. Vorige week kregen wij de prachtige groene Woltman 160DR officieel overhandigd van Woltman Piling and Drilling Rigs. Tijdens de overdracht bij Woltman in Giessenburg kregen Sjoerd Opdam en onze machinist Gery Zwijnenburg de symbolische sleutel overhandigd.

14 okt 2021

Nieuwe stap in verduurzaming grachtenpand Amsterdam

Trots! Verduurzaming van monumenten is een uitdaging. Vandaag zetten we weer een nieuwe stap! De eerste Groene Palen zijn in de grond geplaatst bij het monumentale grachtenpand op de Oudezijds Voorburgwal 136. Een mooie stap in de verduurzaming van dit bijzondere monument. Het pand gaat van het aardgas af en er komt een warmtepomp en vloerverwarming in.

12 okt 2021

Hoogste punt Grotius gevierd

Met een spectaculair vuurwerk vierden we vandaag op de bouwplaats van project Grotius dat de Haagse skyline twee iconen rijker is geworden.

08 okt 2021

Groen licht voor gebiedsontwikkeling Vincentius

Op vrijdag 8 oktober worden bij het voormalige Vincentiusklooster in Udenhout de vlaggen gehesen, om het groene licht voor de herbestemming van het complex te vieren. De omgevingscommissie van de Gemeente Tilburg keurde het plan voor meer dan 90 woningen in het karakteristieke gebouw en geplande nieuwbouw onlangs goed. De bestemminsplanprocedure kan nu worden opgestart. Nico de Bont en BOEi informeren de omgeving tijdens een inloopavond. De bouw kan medio 2022 van start.

06 okt 2021

Slimme engineeringssoftware leidt tot forse besparingen op funderingen

Voorbij Funderingstechniek is bekend om zijn specialisme in funderingen. Iets minder bekend, maar wel een van de sleutels van het succes bij de uitvoering, is het specialisme engineering van complete bouwkuipen, bestaande uit damwanden, verankeringen, stempelramen en paalfundaties.

06 okt 2021

Groen blauw en grijs onderhoud tegelijk; ‘Op tijd signaleren is de kunst’

Je kunt een abonnement hebben op de Donald Duck, de sportschool of voor je mobiele telefoon. Noord Holland heeft een abonnement op slim en integraal onderhoud in Gebied 6, rond de Haarlemmermeer. ‘De wegen, vaarwegen en het groen, inclusief de kunstwerken en steunpunten, moeten altijd in orde zijn. Dat is onze opdracht.’

04 okt 2021

TBI Infra neemt Struijk Sloop- en Grondwerken en Struijk Milieu over

TBI Infra B.V. heeft per 1 oktober 2021 Struijk Sloop- en Grondwerken B.V. en Struijk Milieu B.V.  overgenomen. Struijk richt zich vooral op sloopwerk, grondwerk, bodem- en asbestsanering en rijplatenverhuur. In 2020 realiseerde Struijk met circa 30 medewerkers een omzet van €.7 miljoen. Door de overname wordt de integraliteit met verschillende disciplines binnen TBI verder versterkt. De buitenlandse activiteiten in Georgië vallen niet onder deze overname.