Actueel

28 mei 2020

BIM: Niet meer weg te denken van onze projecten

BIM is booming bij Hazenberg. Gebruikten we het een paar jaar geleden nog bijna uitsluitend als een software-tool om 3D modellen mee te maken? Vandaag de dag is het een werkmethodiek die in de volle breedte – ook bij onze partners en op bouwplaatsen - de efficiency van processen vergroot.

28 mei 2020

ERA CONTOUR WINT MET ONTWIKKELING 'T SUIKERWERK EEN NIEUWE BOUWKAVEL IN BERGEN OP ZOOM

ERA Contour is de winnaar van de tender van de Gemeente Bergen op Zoom voor de bouwkavel op het voormalige Nedalco-terrein. Met het plan ’t Suikerwerk overtuigde ERA Contour samen met Van Manen architecten de gemeente Bergen op Zoom om dit te realiseren. In ’t Suikerwerk, een projectnaam die refereert aan de historische suikerfabrieken ooit nabij het gebied stonden, komen ongeveer 24 appartementen en 31 eengezinswoningen. Het nieuwbouwproject krijgt meerdere stijlen waarbij stoere industriële panden met romantische hofjeswoningen en grachtenpanden worden gecombineerd. Daarmee komt de sfeer van begin twintigste eeuw weer tot leven in het gebied.

28 mei 2020

GEMEENTE ROTTERDAM GEEFT AKKOORD OP BESTEMMINGSPLAN NIEUW KRALINGEN

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op donderdag 28 mei 2020 akkoord gegeven op het bestemmingsplan Nieuw Kralingen. Met Nieuw Kralingen wordt Rotterdam uitgebreid met 800 nieuwbouwwoningen aan de westkant van het Kralingse Bos. Nieuw Kralingen is een ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour). Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad Rotterdam positief beoordeeld. Daarbij is er extra aandacht gevraagd voor de bescherming van de huidige bomen langs de Bosdreef en de mogelijkheid van woningbouw op de plek van de bestaande metaalbedrijven.

27 mei 2020

Coronaproof kantoor: scan, knelpunten en advies

Voor diverse organisaties maakt HEVO een analyse om hun kantoorgebouw coronaproof te maken. Zij brengen de knelpunten en mogelijkheden in beeld zodat men weer naar kantoor kan gaan volgens de 1,5 m richtlijnen.

26 mei 2020

De engineer is ons meest waardevolle asset

Al jaren roept Celeste Martens, Manager Maintenance, dat onze medewerkers de meest belangrijke en waardevolle assets van ons bedrijf zijn. In haar blog voor Automatie|PMA neemt Celeste de lezers op hoofdlijnen mee door haar presentatie die zij vorig jaar september heeft gegeven tijdens het evenement Maintaining the Engineer.

25 mei 2020

BIM basis Infra laat infrasector naadloos 3D samenwerken

Met trots introduceren de Vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven (VIB) van Bouwend Nederland en het BIM Loket vandaag BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zet de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken. Betere benutting van digitalisering en informatisering is een belangrijke ‘aanjager’ in het mogelijk maken van een productiviteitssprong. Naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers is hierbij essentieel en versnelt de digitalisering van de infrasector. Dit kan alleen als alle betrokken partijen dezelfde taal spreken.

25 mei 2020

Test: draagvermogen van een damwandplank op project!

Testen van het draagvermogen van een damwandplank? Momenteel zijn wij bezig met het uitvoeren van damwandproeven op project Singelgrachtgarage - Marnix

22 mei 2020

Levering mobiele GIS voor realisatie hoogspanningsstation van de toekomst

In de realisatie van het Proof-Of-Concept (POC) van de hoogspanningsstations Hengelo en Nederweert voor TenneT is een belangrijke nieuwe stap gezet. Een 25 ton wegend MGU (Mobiele Gasgeïsoleerde Unit) is door Siemens toegeleverd aan Croonwolter&dros. Tijdens de ombouw van het station neemt de MGU de functie van de stations tijdelijk over.

20 mei 2020

Hogeschool Utrecht getransformeerd in wooncomplex

In mei 2019 is het transformatieproject Nijenoord opgeleverd. Adjunct-directeur Dennis Dibbets en bouwplaatsmanager Johan Kuiper zijn hierover in december 2019 geïnterviewd door Bouwwereld.

20 mei 2020

Spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg Heilo geopend

De Vennewatersweg is vanaf vanmiddag, woensdag 20 mei open voor al het verkeer. Auto’s, vrachtwagens, fietsers en voetgangers kunnen vanaf nu veilig onder het spoor door. Wethouder Rob Opdam opende de tunnel door de onthulling van de naam. Dit deed hij door vanaf de fietsbrug het doek van het naambord te verwijderen. De tunnel heeft de toepasselijke naam ‘Door de Strandwal’.