Actueel

19 jul 2021

Primeur bij tunnelvloer A16: 35 duikteams storten gewapend beton onder water

Onderwaterbeton in een tunnel? Dat is niet uniek. Maar twee kilometer gewapend onderwaterbeton, zoals bij de A16, is wel een primeur. In één keer ligt de tunnelvloer op z’n plek. ‘Als team bedenk je een innovatief plan, tekent het uit, overlegt met constructeurs en rekent alles nog een keer door. Als dat buiten werkt, ben je echt trots.’

16 jul 2021

PATRIMONIUM BARENDRECHT EN ERA CONTOUR SLUITEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Donderdag 15 juli ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, een samenwerkingsovereenkomst. De komende drie jaar werken beide partijen samen om een deel van het bezit van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen.

15 jul 2021

Stichting Albert Dros Fonds opent deuren voor jongeren met afstand tot techniek

Uit naam van Harold Vreeburg (voorzitter Stichting Albert Dros Fonds) en Elco Jongeneel (secretaris) is ervoor gekozen JINC en ’s Heeren Loo te ondersteunen in hun (lokale) initiatieven. Recent ontvingen beide organisaties dan ook een bijdrage van elk €5.000 uit het fonds.

13 jul 2021

Na 65 jaar klokken van de Sint-Jan weer ouderwets geluid

De toren van de Sint-Jan is succesvol opgeleverd. Na een langdurige restauratie/renovatie is de toren van de Sint-Jan vrijdagochtend heropend. Op de tentoonstellingszolder op de tweede verdieping werd welluidend stil gestaan bij dit moment. Zeven genodigden hingen aan de touwen. Dat gebeurde ruim 65 jaar geleden voor het laatst.

13 jul 2021

Multifunctioneel hulpframe voor een bijzondere verankeringsklus

Voor de verankering van de toerit van de Rottemerentunnel voor de A16 Rotterdam werden we met een interessante uitdaging geconfronteerd. Doordat de ankers een lengte tot maar liefst 42 meter hebben en vanwege een dubbele corrosiebescherming konden deze Gewi ankers niet op de standaard wijze worden aangebracht. Onze engineers en Technische Dienst hebben daar een creatieve oplossing voor gevonden. Een multifunctioneel hulpframe; namelijk een werktafel, hijsframe en geleidingsframe in één!

08 jul 2021

De bouw van onze nieuwe constructiewerkplaats: de eerste paal zit erin!

We zijn gestart met de bouw van een nieuwe constructiewerkplaats op ons terrein in Amsterdam! De nieuwe constructiewerkplaats wordt met 2000 m2 maar liefst twee keer zo groot als de huidige constructiewerkplaats.

07 jul 2021

Uniek FSC-consortium gaat voor 15% houtbouw in sociale woningbouw in 2026

Dankzij de toekenning van een Europese subsidie (EU LIFE) start een FSC-consortium op 1 september 2021 een omvangrijk project om houtbouw in sociale woningbouw in Nederland en Denemarken een flinke impuls te geven.

07 jul 2021

Duurzaam moderniseringsproject Zwolle afgerond

Zwolle is 72 energiezuinige en moderne appartementen rijker. Aan de Middelweg liet deltaWonen drie portiekflats met 60 appartementen en 12 garageboxen verduurzamen en moderniseren tot 72 energiezuinige appartementen. Het project werd in opdracht van deltaWonen gerealiseerd door TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep, daarin bijgestaan door leerlingen van het Deltion College.

06 jul 2021

Eekels I TBI levert belangrijke bijdrage aan succesvolle proefvaart “Arklow Artist”

Scheepswerf Ferus Smit Westerbroek heeft op dinsdag 22 juni 2021 vanuit de Eemshaven de “Arklow Artist” bouwnummer FS442, na een succesvolle proefvaart overgedragen aan de reder.

06 jul 2021

Station Geldermalsen heeft een nieuwe reizigerstunnel

De huidige voetgangerstraverse op station Geldermalsen heeft na ruim 10 jaar dienst te hebben gedaan plaats gemaakt voor een nieuwe reizigerstunnel. Deze tunnel is aangelegd zodat meer reizigers van dit station gebruik kunnen maken. Op 5 juli is hij in gebruik genomen.