08 feb 2019

Opnieuw uitbreiding productielocatie 247Tailorsteel

Voor 247TailorSteel bouwt Koopmans opnieuw een uitbreiding voor hun productielocatie in Varsseveld. Op de huidige locatie realiseren we nu een nieuwe buizenhal van circa 4500 m² en een expeditiehal met bijbehorende laadkuil van totaal circa 4750m2.

04 feb 2019

Een andere kijk op tunnelverlichting

Hergebruik van warmte, voeding voor installaties op gelijkspanning, reflecterende coating, lichtgekleurd asfalt. Er worden allerlei maatregelen getroffen om de tunnel, maar ook de rest van het tracé, twintig jaar lang energieneutraal te laten functioneren.

31 jan 2019

Solardak Amerikahaven biedt 7 voetbalvelden aan groene stroom

De Amerikahaven in Amsterdam werd eind november uitgebreid met een groots zonnedak, dat qua oppervlakte gelijk staat aan zo'n zeven voetbalvelden. Techniek achter Nederland besteedt aandacht aan dit unieke project.

29 jan 2019

TBI trotse partner van team MOR

Het team MOR (Modular Office Renovation) van de TU Delft werkt aan een nieuw transformatie concept. De uitdaging is het maken van een prototype waarmee inefficiënte kantoren getransformeerd kunnen worden tot duurzame A+++ appartementen.

24 jan 2019

Zonneracers TU Delft verder als Vattenfall Solar Team

Het zonneraceteam van de TU Delft gaat verder onder een nieuwe naam: het Vattenfall Solar Team.

24 jan 2019

GEWONNEN: EXPEDITIE MARNIX!

'Gelukslab Marnixflat' is door de jury van 'Expeditie Marnix' verkozen tot beste idee in de categorie 'Beste grote idee'! De uitdaging die Wonincorporatie Waterweg Wonen uitschreef, was met ideeën te komen die op de korte termijn maar ook over 10 jaar, invloed hebben op het woongeluk van de bewoners van de Marnixflat in Vlaardingen.

23 jan 2019

Amstelstation Amsterdam krijgt Bewuste Bouwer Award!

Tijdens de Bewuste Bouwers Boost, de jaarlijkse kick-off van Stichting Bewuste Bouwers, zijn afgelopen maandag de inmiddels begeerde Bewuste Bouwers Awards uitgereikt. Projecten die het uitzonderlijk goed hebben gedaan in 2018 werden in het zonnetje gezet. Het Amstelstation & Omgeving, Amsterdam, een project van Mobilis - Van Gelder, scoorde gemiddeld een 9,1 en kreeg hierdoor een 2e plaats. Wat een geweldige prestatie!

21 jan 2019

Dit is de tunnelboormachine voor de RijnlandRoute

Deze week bezocht Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, samen met Jan de Jong, voorzitter Raad van Bestuur aannemerscombinatie Comol5, de fabriek van Herrenknecht in Schwanau. In de Duitse fabriek wordt de laatste hand gelegd aan de tunnelboormachine die de tunnel in de N434 (onderdeel van de RijnlandRoute) gaat boren. Floor Vermeulen: “Indrukwekkend om de ‘rijdende fabriek’ van 100 meter lang en 11 meter hoog in het echt te zien. Nog even en we mogen de boormachine in eigen land welkom heten.” De tunnelboormachine met nu nog het serienummer S1133 krijgt volgens traditie een vrouwelijke naam. Binnenkort wordt hiervoor een wedstrijd uitgeschreven onder basisscholen in de omgeving van de toekomstige tunnel.

21 jan 2019

Project Amstelstation grote kansmaker op best presterende bouwplaats 2018

Maandag 21 januari is Mobilis samen met Van Gelder aanwezig op de Bewuste Bouwers Boost. De Bewuste Bouwers Boost is een initiatief van de Bewuste Bouwers. Op dit evenement worden de best presterende bouwplaatsen van 2018 bekend gemaakt, maar worden er ook tips & tricks gegeven ter inspiratie voor de communicatie voorafgaand, tijdens en na de bouwperiode. Het doel van het event is om samen te werken aan een beter imago van de bouwsector. Eén van onze projecten maakt een grote kans om de titel te winnen van ‘de best presterende bouwplaats van 2018’. In december heeft namelijk de beruchte Bewuste Bouwers audit plaatsgevonden op project Amstelstation.

17 jan 2019

Nieuwe servicemobielen onder Westerscheldetunnel

Sinds de opening van de Westerscheldtunnel in 2003 opereren onder het wegdek vier servicemobielen ten behoeve van het onderhoud van de technische installaties die onder het wegdek van de tunnel zijn aangebracht.