Actueel

21 sep 2020

Hard aan het werk met vereende krachten!

Wij vertellen graag meer over hoe een dergelijk project tot stand komt (van ontwerp tot uitvoering) en zoomen wij in op onze innovatieve rekentool BASE FT, die in dit proces een belangrijke rol heeft gespeeld.

21 sep 2020

Intensief onderhoud stormvloedkeringen voor dat ene moment

De Maeslant- en de Hartelkering in Zuid-Holland moeten feilloos functioneren als een vloedgolf dreigt. Daar is het Meerjarig Onderhoud Stormvloedkeringen op ingericht. ‘Preventief onderhoud uitvoeren aan heel veel verschillende technische systemen, allemaal binnen het zomerseizoen, daar ligt onze uitdaging.’

21 sep 2020

Eekels | TBI levert twee 100 kW waterstof brandstofcelunits

Eekels heeft eind 2019 een opdracht gekregen van Nedstack voor het detailontwerp & fabricage van twee 100 kW brandstofcelunits om waterstof om te zetten naar elektriciteit. Nedstack fuel cell technology is een Nederlandse fabrikant van proton exchange membrane (PEM) brandstofcellen.

18 sep 2020

STADLANDER EN ERA CONTOUR GEVEN ENTREE BERGEN OP ZOOM EEN NIEUW AANZICHT

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. Dat komt allemaal samen in de renovatie van het flatgebouw aan de Wierlaan in Bergen op Zoom. De 120 woningen worden de komende maanden klaar gemaakt voor de toekomst. En daarmee geven woningcorporatie Stadlander en ERA Contour samen een nieuw aanzicht aan een van de belangrijkste entrees tot de stad.

18 sep 2020

Podcast Studio Slachtstraat

Op slechts een steenworp afstand van de Neude in Utrecht, ligt al eeuwenlang de Slachtstraat. Vroeger was dit het domein van vleeshouwers, maar binnenkort verschijnt op deze plek een nieuw filmtheater: Filmtheater Slachtstraat. Met deze podcast, Studio Slachtstraat, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontdek je welke mooie verhalen zich op deze bijzondere plek hebben afgespeeld.

18 sep 2020

Column: hoezo anti-virus?

Er wordt al lang en veel gesproken over cloud, en steeds meer en professionelere producten worden aangeboden. Maar een daadwerkelijke industriële implementatie ziet Peter Withagen, Manager Watermarkt, nog maar weinig. In een column in de nieuwste uitgave van Process Control spreekt hij over het nut en de noodzaak van een verdere professionalisering op het gebied van cloud toepassingen.

18 sep 2020
placeholder

Snelle actie voor heropening WoonPlaza

Als Dennis van der Putten begin augustus een telefoontje krijgt omdat er iets loos is bij WoonPlaza A2, weet hij nog niets van het hectische scenario dat op hem ligt te wachten. Een ruime drie weken later kan er echter alweer als vanouds worden gewinkeld. “Alle credits voor het team.”

17 sep 2020

Woonplan ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom weer een stap dichterbij

Nieuwbouwproject ’t Suikerwerk komt weer een stap dichterbij. Daartoe ondertekenden Gemeente Bergen op Zoom en ERA Contour op 16 september de koopovereenkomst voor het project. In ’t Suikerwerk, een projectnaam die refereert aan de historische suikerfabrieken die ooit nabij het gebied stonden, komen ongeveer 24 appartementen en 31 eengezinswoningen. Het nieuwbouwproject krijgt meerdere stijlen waarbij stoere industriële panden met romantische hofjeswoningen en grachtenpanden worden gecombineerd.

17 sep 2020

Woningen Karel de Vijfdestraat klaar voor aardgasvrije toekomst

BrabantWonen trakteert bewoners na zeer intensieve, duurzame renovatie. Op woensdag 16 september zijn bewoners van 31 woningen aan de Karel de Vijfdestraat, Karel de Stoutestraat en de Maximiliaanstraat getrakteerd door BrabantWonen en bouwbedrijven Hazenberg en Rendon. Reden hiervoor was de feestelijke oplevering van de woningen. Deze volgde na een zeer intensieve periode van groot onderhoud waarbij de woningen gasvrij zijn gemaakt of daartoe zijn voorbereid: klaar voor de toekomst.

17 sep 2020

Mijlpaal zandtransport A16 Rotterdam

Begin september zijn de zandtransporten voor het project A16 Rotterdam op de helft! In totaal is er 4 miljoen kuub zand nodig, waarvan er nu 2 miljoen op de juiste plek ligt. Er is heel veel zand nodig voor de aanleg van de nieuwe snelweg, wat zorgt voor een stevige ondergrond.