Actueel

09 mei 2022

Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros renoveert beweegbare delen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Haringvlietbrug gegund aan de combinatie Mobilis en Croonwolter&dros. Het project omvat ontwerpwerkzaamheden en de uitvoering van de renovatie van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug.

02 mei 2022
placeholder

Uitbreiding transformatorstation Wijk aan Zee voor toekomstige windparken

De bouw van het nieuwe transformatorstation in Wijk aan Zee voor de toekomstige offshore windparken Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) is in volle gang.

25 apr 2022

Rooswijck 5: stoer, duurzaam en… van hout

In opdracht van Kroonenberg Groep bouwt J.P. van Eesteren een nieuw kantoorpand op het souterrain van het voormalige gebouw aan de Rooswijck 5 in Amsterdam. Een fraai construct van staal, glas, natuursteen én hout, vervangt het sterk verouderde en uitgeleefde pand, resulterend in een stedelijk en stoer landmark; klaar voor de toekomst.

15 apr 2022

TBI: Uitstekende prestaties in 2021

TBI is goed onderweg. De financiële resultaten over het afgelopen verslagjaar waren opmerkelijk goed. Ook de vooruitzichten bieden een gezond perspectief. Dit ondanks het feit dat de Covid-19 crisis nog steeds niet achter ons ligt. De herijking van onze strategie heeft in 2021 verder vorm gekregen. De doelstelling is nog meer focus op maatschappelijke trends en (markt)ontwikkelingen. De urgentie daarvoor is duidelijk.

13 apr 2022
placeholder

Voorbij Prefab behaalt trede 3 Veiligheidsladder (SCL)

Voorbij Prefab heeft trede 3 van de Veiligheidsladder behaald. Vandaag kregen wij het certificaat officieel overhandigd van Aboma in de persoon van Jeroen Lammertse, algemeen directeur.

01 apr 2022

Eekels | TBI neemt nieuwe business unit manager eXperience aan

Wij zijn verheugd mee te kunnen delen dat Brian Faerber met ingang van 1 april 2022 start als business unit manager eXperience op onze locatie in Zaandam.

30 mrt 2022

E-CO2tainer groene motor op de bouwplaats

De e-CO2tainer is een doorbraak als het gaat om groene stroom op de bouwplaats. Mobilis bedacht de slimme unit die ervoor zorgt dat de bouwkeet, elektrisch materieel en het elektrische wagenpark op groene stroom kunnen draaien. Samen met Electure verovert de e-CO2tainer stukje bij beetje de bouwplaatsen bij TBI en daarbuiten. Zeven vragen over de nieuwste generatie e-containers (want zo spreek je dat uit).

29 mrt 2022

Corbulotunnel geboord, maar nog niet open; hoe zit dat?

Alle 54 installaties van Corbulotunnel (Rijnlandroute) zijn al uitgebreid getest in een virtuele tunnelomgeving: Eén voor één goedgekeurd én ook samen werken lukt. Nu passen en meten in de echte tunnel. ‘Een zorgvuldige klus. Daar zijn we nog tot eind dit jaar mee bezig.’

25 mrt 2022

Zeven watertrends: Zuiver, modulair en circulair 

Water kent vele vormen, maar is meestal vloeibaar. De wereld van waterschappen draait om zuiveren, beheren en leveren van water. De nieuwste trends zijn samengestroomd op de beurs Aqua Nederland in Gorinchem. Over één ding zijn de waterexperts het eens: de aanpak van nieuwe projecten moet slimmer. Meebewegen en doorontwikkelen om klaar te staan voor de komende decennia: Zeven watertrends.

24 mrt 2022

Installatiebranche gaat veel minder verpakkingsmateriaal gebruiken

In 2025 wil de installatiebranche 20% minder plastic en kartonnen verpakkingen gebruiken. Bovendien zullen de verpakkingen die de branche over drie jaar nog gebruikt volledig recyclebaar zijn. Die doelen staan in het Brancheplan Verpakkingen. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, overhandigde het plan op woensdag 23 maart aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.